Programajánló

2020.08.12. 08:56

Nagy galibára készül a hatvanéves vidámpark

A virágkarnevált 2012 óta színesíti a gyermekek fesztiválja, idén sem lesz másként.

20200731 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Sajtótájékoztató: az idén 60 éves Vidámparkban megrendezendő Galiba fesztiválról.

Fotó: Napló-archív

A Galiba Gyermekfesztiválnak idén az eredetileg Lúdas Matyi nevét viselő debreceni vidámpark ad otthont augusztus 16. és 20. között. A létesítmény 2020 májusában ünnepelte alapításának 60. jubileumát, a Galiba házigazdájaként így végre méltóképpen megemlékezhet majd az évfordulóról.

A rendezvény ideje alatt ingyenesen látogatható és hosszabbított nyitvatartással működő park minden eddiginél gazdagabb, egész napos kínálattal várja majd a közönséget. A Lúdas Matyi ikonikus libájáról elnevezett fesztiválon a rendezvény hagyományaihoz híven az érdeklődők Lúdas Matyi-próbán és -előadáson vehetnek részt, lúdbemutatót tekinthetnek meg, emellett Döbrögi kastélyát is bejárhatják. A közreműködők – felolvasásokkal és előadásokkal – neves, évfordulós szerzőkről, többek között Csukás Istvánról és Fekete Istvánról emlékeznek majd meg. Nem maradhatnak el a már megszokott zenés-táncos produkciók, hagyományőrző harcászati bemutatók, kézműves foglalkozások sem, és zenélő kisvasút is gondoskodik az élményekről.

HBN

Borítókép: Fekete Istvánról is megemlékeznek a Légy jó mindhalálig ifjú színészei a gyermekfesztiválon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában