ezekkel készülnek

2020.08.05. 18:41

Életet lehelnek a Vénkerti Közösségi Házba, már hétfőtől várják a látogatókat

Felolvasóestek és tematikus hangversenysorozatok is helyet kapnak a repertoárban.

Fotó: Kiss Annamarie

Elindult az élet a Vénkerti Közösségi Házban, a jövőben elérhető közösségi tevékenységekről, tervekről és az első családi napról sajtótájékoztatón számoltak be szerdán a Borsos-villában.

Puskás István alpolgármester a tervek részletezése előtt megjegyezte, hogy egy olyan debreceni lakónegyed szívében valósult meg a ma már rendelkezésre álló közösségi tér, ahol a lakók saját elképzeléseik, igényeik szerint „életet lehelnek” a házba. – Amellett, hogy egy új közösségi térrel gazdagodik Debrecen, arra is példát látunk, hogy a város épített öröksége megújul és megtelik élettel. Egy régi, történelmi értékű épület visszanyeri régi fényét, amely hosszú ideig nagyon sanyarú állapotban állt. Nemcsak egy épülete, hanem emlékezethelye is a városnak, hiszen egykori főépítészünknek, Borsos Józsefnek a lakóháza, Debrecen egyik megmaradt emblematikus épülete – hangsúlyozta.

Fotó: Kiss Annamarie

Változatos programkínálat

„A vénkerti közösség megérdemli, hogy egy olyan gyülekezeti térrel gazdagodjon a városrész, ami az ő érdeküket szolgálja”

– emelte ki Barcsa Lajos alpolgármester, ezt követően pedig ismertette az elkövetkezendő időszak főbb programjait: – Már régóta szervezzük azokat a programokat, a Debreceni Művelődési Központtal közösen, amelyeket a közösségi házban kívánunk megvalósítani. Először is Boros József tiszteletére (a ház névadója) szeretnénk szervezni egy kiállítást, ahol bemutathatjuk életét, illetve munkásságát a nagyközönségnek. Továbbá olyan előadásokat is tartanánk, ahol különböző kertművelő tevékenységeket mutatnának be vendégelőadók: a 28 közösségi kertészünknek, valamint az érdeklődőknek. A gyerekeknek kívánunk lehetőséget adni, hogy iskolán kívül, ám tanóra keretében kulturális, művészeti jellegű tevékenységet folytathassanak a házban. Ezentúl pedig fontosnak tartjuk, hogy a városrész érdekességeit, múltját szervezett keretek között az itt élők közelebbről megismerhessék – sorolta, majd kihangsúlyozta: – Természetesen felolvasóestek és tematikus hangversenysorozatok is helyet kapnak a repertoárban – tette hozzá végül.

Szabó Katalin, az Újkerti Közösségi Ház egységvezetője elárulta, hogy

a közösségi ház már hétfőtől várja az érdeklődőket, ezen a héten környezetvédelmi előadásokon van a hangsúly, jövő héttől pedig a közbiztonságról tudhatnak meg többet a látogatók.

A ház délelőtt 10 órától délután 14 óráig fogadja a kíváncsiskodókat, majd azt is megtudhattuk, hogy augusztus 14-én megtartják az első családi napot, ahol interaktív programokkal, táncos-zenés előadásokkal szórakoztatják majd a látogatókat.

NE

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában