videóval

2020.05.01. 18:04

A barátság köti össze a ladányi zenekart

A Megdöbbent Városlakók együttes egyre népszerűbb Erdélyben.

Fotó: Kovács Péter

„Míg más gyerekfejjel pecázni járt vagy pingpongozni, addig mi hobbiból zenélésre fordítottuk az időnket”

– beszél a régmúltról a Megdöbbent Városlakók zenekar vezetője, Szabó Attila. A Püspökladányban tevékenykedő, csak helyiekből álló együttesben az énekes Szabó Attilán kívül Törő Gyula dobos, Somogyi Viktor gitáros és ifjabb Szabó Attila basszusgitáros játszik. Többségük az elmúlt évtizedekben más formációkban is megfordult, mígnem 2011-től a jelenlegi felállásban játszanak. Szabó Attila elmondja még, hogy kezdetekben Egri Sándor volt a gitárosuk, és a ma is játszott dalok többségének is ő a szerzője. Később azonban kivált az együttesből, azóta ők maguknak is vannak saját szerzeményeik.

Reklámújságból a nevük

– Van egy jó 2,5 órás, csak saját zenéből álló, élőzenei repertoárunk. A dalszövegeink fontos témái az emberi sorsok, a hétköznapi élet. Nem politizálunk, de vannak szövegeinkben olyan fordulatok, amelyek hűen tükrözik a valóságot – folytatja Szabó Attila, majd a nevükről, a Megdöbbent Városlakók névválasztásról elmondja, hogy amikor a jelenlegi felállásban 2010-ben elkezdtek együtt zenélni, az akkor tartott helyhatósági választások kapcsán a helyi reklámújságban ment a politikai adok-kapok, és az egyik „megmondócsoport” Megdöbbent Városlakók néven írta alá az írásait.

– Leginkább Püspökladányban és a környező településeken lépünk fel, de az elmúlt néhány évben Erdélybe is eljutottunk. Onnan egyre több meghívásunk van. Székelyudvarhely, Kézdivásárhely, Gyergyóújfalu, az idén pedig új helyszínünk Gyergyószentmiklós lesz. Kisebb klubtól nagy rendezvényekig mindenhol játszunk. Egyébként nem vagyunk egy gyakran koncertező zenekar, időnk sem nagyon van rá. A barátság köt össze bennünket, így született a zenekarunk, és amíg van kedvünk, affinitásunk, és tudunk rá időt szakítani, addig együtt zenélünk.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában