sokoldalú figura

2020.03.09. 11:00

Rejtélyes egyházat képvisel a híres színész

Stanley Curtis szerepébe bújt a közelmúltban hazánk talán leghíresebb szcientológusa, Beleznay Endre.

Fotó: Kiss Annamarie

Fotó: Kiss Annamarie

Bugár Anna és Száraz Dénes társaságában lépett nemrég a Lovarda színpadára a magyar színészvilág egyik legsokoldalúbb figurája.

A leginkább fanyar humoráról híres Beleznay Endrét és Ray Cooney Páratlan Páros című komédiáját nem először láthatta a debreceni közönség, a Bánfalvy Produkció már tavaly novemberben is színpadra állította Horváth Csaba rendezését, legközelebb április 5-én láthatjuk a cívisvárosban, Debrecenbe érkezik ugyanis a Botrány az operában című komédia, Straub Dezső és Beleznay Endre főszereplésével.

Rendszeres sztárvendég

A Vidám Színpad művésze csak jövőre tölti be ötvenedik születésnapját, de 1998 óta a magyar közönség filmvásznon, színházban és televíziós show-műsorokban egyaránt láthatta, nemrég pedig saját rádió- majd tévéműsorral is jelentkezett Napos oldal címmel.

A Szőke kóla és más sikerfilmek sztárja 1994-ben találkozott először a szcientológiával egy barátja által, és mára a magyarországi szcientológia egyház pécsi missziójának aktív tagja lett.

Mint az a Wikipédián is olvasható, 1997-ben egy évre Amerikába ment, és a szcientológia egyház nemzetközi vezetésének a kaliforniai Hemetben otthont adó, szigorúan titkos bázisán végezte el a Golden Era Productions színésziskoláját. Ettől kezdve ő a szcientológia egyház alapítójának, L. Ron Hubbardnak a magyar hangja.

Beleznay Endre szerepel a száz legbefolyásosabb magyar szcientológus között, rendszeres sztárvendége a nemzetközi szcientológiai rendezvényeknek, ő maga pedig előadott és fordított is már szemináriumokon.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában