Rejtő Jenőt tartalmazhat

2020.01.31. 16:18

Ismét Debrecenben szórakoztat Scherer és Mucsi

Fotó: Molnár Péter

Különleges kísérletbe fogott Scherer Péter rendező, mivel Rejtő regényeit szinte lehetetlen bemutatni a színpadon, ám ő mégis úgy döntött, tesz egy próbát, aminek a februárban a debreceni közönség is részese lehet. A Nézőművészeti Kft. egy újabb darabját tekinthetik meg ugyanis az ODEon Színházban a nézők.

Egyszerre két síkon

A Piszkosak című előadás helyszíne egy építkezés, ahol a feketén dolgozó, külföldi munkavállaló egy baleset következtében eszméletét veszti, ájulása pedig az író világába repíti őt és a darab nézőit. A történet egyszerre két síkon fut: a Rejtő Jenő Múzeumot építő munkások egyike olvassa a regényt, melynek eseményei azzal párhuzamosan, a színészek által a színpadon is megelevenednek. A főszereplőt, Pápai Rómeót még nem sok helyen láthatta a közönség, a társulat legismertebb művészei, Mucsi Zoltán és Scherer Péter pedig ez alkalommal mellékszerepet játszanak a regény színpadi adaptáció­jában.

HBN

Borítókép: Scherer Péter gyakran megfordul a cívisvárosban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában