Bencze Máté sikerei

2019.11.29. 17:21

Díjat díjra halmoz a fiatal böszörményi zenész

Bencze Máté több elismerést is bezsebelt a szerbiai fúvósversenyen.

Fotó: Matey István

Kölcsey Ferenc-díjat kapott Bencze Máté, a tizenkilenc éves hajdúböszörményi előadóművész, aki immáron tizenhárom éve a zene szerelmese. A fiatal zenész a Hajdú Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlésén vehette át néhány napja azt a kitüntetést, amit olyan ifjú tehetségeknek adományoznak, akik kiemelkedő művészeti eredményeket értek el. Bencze Máté több városi elismerést kapott már, és idén egy nemzetközi versenyről is elhozta a trófeát, valamint a közönségdíjat.

Döntő összesítés

– A szerbiai Femus nemzetközi fúvós zenei fesztivál elengedhetetlen része Szabadka kulturális életének, ahonnan három éve már elhoztam a legjobbnak szánt emlékérmet, azonban idén, a kilencedik versenyen nem csak a fődíjat, a közönségdíjat is elnyertem. Több kategóriában indulhattak a jelöltek: klarinét, fuvola és szaxofon. Miután saját korcsoportomon belül nyertem, így tovább juthattam, és játszhattam a gálakoncerten, ahol a zsűrik ugyanúgy pontoztak, mint az első körben, majd az összesítésben dőlt el, ki kapja a fődíjat. Persze, nagyon örültem a zsűri döntésének, de annak még inkább, hogy a közönség számára is az én zenei játékom volt a legkiemelkedőbb. Az előadóművészek általában a hallgatóságnak zenélnek, nem pedig szakzsűrinek, így különösen örültem a közönség véleményének – mondta Bencze Máté.

NE

Borítókép: tizenegy éve hű társa a szaxofon; a fotó a megyei önkormányzat ünnepi ülésén készült, ahol a Kölcsey-díjat vette át

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában