oktatás

2019.10.02. 10:06

Emlékezetes ünneplés vajdasági vendégekkel

A Debreceni Benedek Elek Általános Iskolába látogattak szeptember 30-án a Vajdasági Cseh Károly Általános Iskola növendékei és pedagógusai.

Fotó: Debreceni Benedek Elek Általános Iskol

A Járd végig! program a Kárpát-medencei iskolák tanulóinak kínál lehetőséget arra, hogy megismerkedhessenek Magyarországgal, és maradandó élményekkel erősítsék a szellemi és lelki összetartozás eltéphetetlen kötelékét – írja szerkesztőségünknek eljuttatott levelében a debreceni intézmény.

Fotó: Debreceni Benedek Elek Általános Iskola

A közös ünneplésre Benedek Elek születésnapjának 160., halálának 90. évfordulója kiváló alkalmat kínált. A koszorúzással egybekötött új Benedek-portré avatáson Leiterné Dr. Tóth Katalin asszony is részt vett a Debreceni Tankerületi Központ képviseletében. Az iskola igazgatója, Hetei József beszédében kiemelte, hogy „kései utódokként akkor felelhetünk meg maradéktalanul a névviselés felelősségteljes kötelezettségének, ha választott hivatásunkkal Benedek Elek világát megőrizve szolgáljuk a gyermeknevelés szép ügyét.”

Fotó: Debreceni Benedek Elek Általános Iskola

Az ünnepi megemlékezés után a diákok kölcsönös iskolabemutatón vehettek részt, majd tanítási órákat látogattak és sportversenyeken mérhették össze erejüket.

Fotó: Debreceni Benedek Elek Általános Iskola

Az ünnepléssorozat meseolvasó, meseillusztrációs versennyel, iskolarádiós mesejátékkal és játékos mesevetélkedővel szolgálta, hogy Ignotus szavai ma is érvényesek lehessenek:

„A magyarok istene, ki a magasságos égből lelát a legkisebb székely faluba, s számon tartja, kik az ő lelkét tartották magyarjaiban, följegyzi, s nem felejti el.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában