népi játék napja

2019.10.20. 11:04

Egy nap, amely csak a játékról szólt a hajdúnánási iskolában

A hajdúnánási Bocskai iskola évek óta csatlakozik a Népi Játék Napja felhíváshoz.

Fotó: Fekete Andrea

A pedagógusok nemcsak néptánc órákon, de a többi tanórán is eszközként használták a népi gyermekjátékok kimeríthetetlen tárházát.

A 2019-es Népi Játék Napja felhíváshoz csatlakozva az ország további 475 intézményével együtt hozzájárultak ahhoz, hogy teret és hangot adjanak a játékok által hordozott nemzeti örökségünknek, mellyel egészen biztosan mindannyian maradandó élményhez juttattják tanítványaikat, és maguk is osztozhattak a közös játék erejében, élményében.

A jelentkezés során az esemény weboldalán kaphattak eligazítást. Innen kiválogatták azokat a játékokat, amelyek a tanórákon és szünetekben vidám elfoglaltságot jelentettek. A néptánc pedagógusok mindezek mellett délután közös játékra hívták az 1-2. osztályos néptáncos gyerekeket, akik szélesebb közösségben még nagyobb élményhez juthattak.

Az élmények, a közös játék és a vidám hangulat felejthetetlenné tették a napot, amelyhez hozzájárult a szervezők ajándéka is, hiszen a csatlakozó közösségek emléklapot is kaptak a főszervező, Balatoni Kata aláírásával.

Fekete Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában