árukavalkád

2019.10.06. 18:40

Akár kazánra is költhettünk: ezt hozta a színes-szagos Mihály-napi nagyvásár

Kabátot akár már 2500 forinttól, öt pár zoknit pedig hatszáz forintért is vehettünk a Mihály-napi vásáron.

Fotó: Molnár Péter

A Böszörményi úton elterülő nagyvásáron nem győztük kapkodni a fejünket, választék akadt bőven, csaknem ezer árus kínálta a portékáját. A debreceni vásáron szinte tényleg mindent megvehettünk, például fonott kosarat, kecsketejes szappant, kazánt, könyvet, pöttyös bögrét, pulcsit, cipőt, fehérneműt, de szőnyeget és sajtreszelőt is.

Szombaton délelőtt a vásári forgatagban nagy érdeklődés övezte a kézművesek utcáját, ahol például sajtok, szószok, sörök, házi kolbászok mellett használati tárgyakat is vásárolhattunk. Varga Zsolt és felesége a kezdetek óta részt vesz a Mihály-napi vásáron, s kínálják eladásra késeiket. Tapasztalataik alapján egyre nagyobb az igény a minőségi s akár egyedi termékekre.

Tócsni és tölcsni

Lángos, tócsni, churros, burgonyaspirál és egyéb streetfood ételek mellett a szatyorba is pakolhatunk otthoni fogyasztásra illatos étkeket, hiszen többek között libatepertőre és édességekre is költhettünk a nagyvásárban. Az ételes standoknál az illat magáért beszélt, Balogh Ágnesnél még a tölcsnivel is megismerkedhettünk.

„A lepcsánka és a tócsni teljesen egyforma. A tölcsni pedig egy szójáték, a lepcsánkát töltjük meg salátával, tejfölös öntettel, a tetején pedig sajt és debreceni kolbász van”

– ismertette Balogh Ágnes.

Alkudható, piaci ár

Bár vannak olyanok, akik inkább csak bámészkodni járnak a nagyvásárba annak reményében, hogy valamiféle kincsre bukkannak, azonban vannak visszatérő vásározók is.

 

– Az évek haladtával vannak bejáratott árusaink a vásáron. Az árak tekintetében szerintem alkudható, piaci árak vannak itt – mondta el Ozsváth Alexandra.

– Olyan árukkal is találkozik itt az ember, amit mondjuk egy üzletben nem biztos, hogy megtalál. Nem feltétlenül rosszabb minőségű az, amit itt megveszek, mint egy nevesebb bolt terméke – osztotta meg a Naplóval Molnár Barbara.

Kiss Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában