nági fáradhatatlan

2019.10.28. 08:28

Afrikába utazik a hajdúböszörményi énekesnő

Nági elárulta: nem egy tudatos ember, szeret spontán lenni, és hisz az alázatos munkában.

Fotó: Nági

Nagy Brigitta az Acoustic Planet újdonsült énekesnője, illetve sajátos videóival elindított egy új zenei irányzatot a YouTube-on.

– Kettőség jellemzi az életemet – mondja a Nágiként ismert hajdúböszörményi születésű énekesnő és youtuber, aki jelenleg a húgával, Bettivel él együtt a fővárosban. – Nem gondolom, hogy celeb lennék, sőt ennek már lett egy negatív jelentése is manapság. Az utcán olykor felismernek, vagy amikor a húgommal összekapcsolnak minket a közös duettek miatt, akkor érzem igazán nagyon szerencsésnek magunkat, hogy ilyen szeretetáradat vesz minket körül. Hálásak vagyunk, hogy napi szinten kapunk olyan leveleket, melyek tele vannak pozitív visszajelzésekkel, és erőt meríthetünk belőlük – számolt be az énekesnő a Naplónak, aki a testvérével gyakran duettezik, nem kis sikereket aratva. – Ha a hugival közösen találjuk ki a dalokat, szem előtt tartjuk, hogy el tudjuk mondani, miért szeretjük, legyen egy története, és az már csak hab a tortán, ha sokan is ismerik. Célunk, hogy minél több emberhez eljuthassunk, megadva a lehetőséget ezzel az embereknek, hogy eldönthessék: szeretnek-e minket vagy sem – fogalmazott. A két lány legutóbb Ed Sheeran és Justin Bieber legújabb duettjét dolgozta fel a cappella-looper hangzásban, ami a YouTube-on elérte az egymillió megtekintést, illetve a Follow The Flow Nem tudja senki című dalából készített feldolgozásukat már több mint 4,8 millióan nézték meg.

Feldolgozások és saját dalok

– Reményteli érzés van bennem a looperezést illetően, mert jelenleg Somody Áronnal dolgozom együtt, akivel nagyon kreatív munkafolyamatok zajlanak. Egy élő looperes koncertet dolgozunk ki; nagyon sok felkérés érkezik külföldről, de erre egy koncepciót szeretnénk felépíteni. Most lesz az első ilyen jellegű külföldi fellépésünk Luxemburgban, ahol egyébként a húgommal is előadunk egy dalt. Ha összeszedem a bátorságom, külföldre is nyitok majd – mesélt egyik áhított álmáról az énekesnő. – Szerintem attól lehet különleges ez a feldolgozás, hogy a cappella, tehát hangszeres kíséret nélkül énekelek egy szoftver segítségével, ami talán nem annyira megszokott. Az első ilyen jellegű feldolgozásom Michael Jackson They don’t care about us című nagy slágere volt. Akkor felülmúlta az összes elképzelésünket, mivel viszonylag rövid időn belül sok emberhez eljutott. Aztán végül ennél a műfajnál (is) maradtunk – emlékezett vissza Nági, akinek egy másik világsiker-feldolgozását, a Rockabye-t (Clean Bandit) összesen 42 millióan látták már a Facebookon.

Nagy utazás

Nági elmondta, az utazás a szenvedélye, s a következő útja az afrikai kontinensre vezet. – A magyar Taita Alapítvány – mely a kenyai Burában található, és a Szent József Árvaházat támogatja – azzal a kéréssel keresett meg, hogy lenne-e kedvem kint zenélni a gyerekekkel az árvaházban. Természetesen igent mondtam, novemberben indulok, s csaknem egy hónapot fogok kint tölteni – mondta szerényen az énekesnő, aki már azt is tudja, milyen dalt fog megtanítani a kicsiknek. – Biztosan viszek egy looper pedált, és valószínű, hogy egy Michael Jackson-dalt fogok nekik megtanítani, amihez majd klipet is készítünk a helyszínen – tudtuk meg a fiatal lánytól, aki már nagyon izgatott az utazást illetően, s arra számít, hogy a személyiségén is változtatni fog a „zenés kaland”.

2020-ban is

A jövőbeli terveiről elárulta, az Acoustic Planet zenekarral decemberben még lesznek fellépések, viszont januárban elvonulnak, s új zenei anyagot vesznek fel. A zenekar egyébként A Dal 2019 versenyében megkapta az év felfedezettjének járó díjat, így a Petőfi Zenei Díjátadón is felléptek. Idén nyáron énekesnőt váltott a zenekar, így került Nági az együttes énekesi posztjára. – A zenekar mellett már dolgozunk a legújabb saját dalokon is a Freedom csapatával, Kozma Katával és Sebestyén Áronnal, illetve hamarosan egy új looperes feldolgozás is érkezik a csatornámra – mosolygott Nági.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában