Kortalanul

2019.09.30. 19:14

Októberben kezdődik a huszadik idősek hónapja

Egy hónapon keresztül mintegy 100 program várja a szépkorúakat.

Fotó: Molnár Péter

A Debreceni Művelődési Központ hagyományaihoz híven idén októberben is megrendezi, a már évek óta nagy érdeklődés mellett zajló „Kortalanul” elnevezésű, idősek hónapja rendezvénysorozatát. A programok ünnepélyes megnyitóját szeptember 30-án, hétfőn tartották a DMJV Család-és Gyermekjóléti Központjában.

Dr. Papp László, Debrecen polgármestere a nyugdíjasokkal teljesen megtelt teremben elmondta: a debreceni szépkorúak megérdemlik a törődést, hiszen sokat tettek és tesznek ma is a városért. Beszédében kiemelte a szépkorúak családban betöltött nélkülözhetetlen szerepét is.

Mint mondta: a szülők számára jelentős könnyebbséget jelent a mindennapokban az időskorúak nyújtotta támasz. Mindezekért pedig hála és köszönet illeti őket.

A következő egy hónapban a városban számtalan kulturális, egészségügyi, zenés és szórakoztató esemény lesz, melyeken mintegy 40 nyugdíjasszervezet vesz részt. Minden évben folyamatosan nő az idősek hónapja rendezvényein résztvevők száma, a szépkorúak óriási érdeklődést mutatnak a programok iránt, melyek a Debreceni Művelődési Központ által a Család- és Gyermekjóléti Központjának közreműködésével valósulnak meg. – Idén 7. éve már, hogy megtapasztalom azt a fajta cselekvő szeretetet és önzetlen összefogást, mely jellemzi a nyugdíjascsoportokat – jelentette ki Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója a nyitórendezvényen.

 

A köszöntőbeszédeket követően a jelenlévők különböző színpadi produkciókat tekinthettek meg. A Szent Efrém Általános Iskola tanulói mellett műsort adott többek között a Debreceni Néptáncegyüttes, a Csokonai Színház Kórusa, és az idén 50 éves Csapókerti Pávakör is.

LB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában