A Magyar Dráma Napja

2019.09.22. 10:08

Ismét betekinthettünk a kulisszák mögé a Csokonai Színházban

A Magyar Dráma Napja alkalmából a Csokonai Színház is színes programokkal készült a teátrum kedvelőinek.

Fotó: Molnár Péter

A Színházak Éjszakája elnevezésű program keretében szombaton többek között kulisszajárásra és színészgyorstalpalóra is invitálták az érdeklődőket.

Eközben Zalán Tiborral is találkozhattak az irodalomkedvelő színházjárók, akivel a Horváth Árpád Stúdiószínházban beszélgettek. Egy negatívba mártott karriertörténettel, a My Fair Lady ki- és visszájára fordított történetével borzongatja Zalán Tibor a debreceni színházba járó közönséget az előző évad májusa óta. Ami Lillával, az Unferlédi főszereplőjével történik, több mint igazságtalan: a világ mintha esküdt ellensége lenne a jóságnak, a tisztaságnak, az igazságosságnak.

Zalán Tibor
Fotó: Molnár Péter

Zalán-hősökről zajlott a beszélgetés, történelmi nagyságokról és „átlagemberekről”, Janus Pannoniusról, Bánk bánról, Lilláról, Bevíz úrról, az ukrán Szásáról vagy épp arról a figuráról, akinek van és akinek nincs ezüst dominója. Színpadról, ahol a hősök a szemünk láttára buknak el, a szívről, ahol bukásukkal felmagasodnak, és az alkotófolyamatról, amely során a szerző igyekszik átsegíteni az igazságot és barátait ebbe a másik, talán örökebb, talán számukra otthonosabb dimenzióba.

HBN

Borítókép: Varga Klári vezette az érdeklődőket a kulisszajáráson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában