Tokaji nedűk

2019.08.28. 17:41

Várja a borrajongókat a téglási tárlat

Magyar Értékek, Hungarikumok címmel nyílt kiállítás augusztus 22-én a Téglási Városi Könyvtár és Kulturális Központban.

Fotó: olvasói felvétel

A tárlat egy sorozat második alkalmaként, hungarikumaink közül idén a tokaji bort kiemelve, a tarcali Gróf Degenfeld Szőlőbirtokot és Pincészetet mutatta be – írja levelében olvasónk.

A megnyitó ünnepségen Czibere Béla polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Korompainé Mocsnik Marianna muzeológus előadásával a szőlő és bor kultúrtörténetébe kalauzolta a téma iránt érdeklődőket.

Czibere Béla polgármester
Fotó: olvasói felvétel

Tóth Máté birtokigazgatótól a szőlőbirtok kezdeteiről, jelenéről, illetve jövőbeni terveiről beszélt, nagy szakértelemmel mutatva be muzeális, valamint jelenlegi portfóliójukat képező boraikat.

A tarcali szőlőbirtokról származó finom borokat a közönség valamennyi tagja a helyszínen megkóstolhatta, a legszerencsésebbek pedig az előadást követő tombolasorsolás boldog nyerteseiként néhány palackot haza is vihettek.

Korompainé Mocsnik Marianna
Fotó: olvasói felvétel

A kellemes könyvtári esemény a hajdúnánási Hajdú Bokréta Hagyományőrző Csoport nótacsokrával fejeződött be, a szakmai napra meghívottak pedig a programot a téglási Degenfeld-Schomburg Kastély látogatásával, majd a pincében zajló, szintén tarcali borokat bemutató estével folytathatták. A nap méltó zárásként a kastélykertben került megrendezésre a Hajdúnánási Naná Színház Üvegvirág című szabadtéri színházi előadása, melyre a rendezvények támogatói és szervezői mindenkit ingyenesen, nagy szeretettel vártak.

Fotó: olvasói felvétel

Az esemény fő támogatója Téglás Város Önkormányzata. További támogatók: Tarcali Degenfeld Pincészet, Téglási Degenfeld-Schomburg Kastély (Hydroexport Keviép Kft.), Turáni Sólyom Hagyományőrző Egyesület, Téglás Bek Pál Kertberátkör Egyesület, Téglási Városi Könyvtár és Kulturális Központ.

A Magyar Értékek, Hungarikumok című tárlat 2019. szeptember 13-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási rendjében.

Borítókép: A hajdúnánási Hajdú Bokréta Hagyományőrző Csoport előadása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában