Kincskeresés

2019.08.11. 15:02

Újabb antik csodák a Debreceni Régiségvásárban

Augusztus első vására után karneváli piac lesz a nemzeti ünnepen.

Az izzasztó hőség se szegte a régiségvásárokba járók kedvét, hogy az elmúlt vasárnap is ellátogassanak a Kishegyesi úti rendezvényre.

A hagyományosan havonta két alkalommal megtartott eseményen most is szinte minden árushelyen portékákat kínáltak reggeltől kora délutánig. Az István út felől érkezők rögtön ékszereket és autómodelleket is megcsodálhattak. Ha pedig tetszett a küllemük és az áruk, akkor haza is vihették magukkal.

A lehetséges vásárfiák között ezúttal is szép számmal voltak könyvek, valamint újságok, melyek valaha eleink olvasnivalóit gyarapították. A híres gyűjtő egy 80 éves folyóiratot vásárolt éppen, mely Márai Sándor gondolatait közölte anno.

Nem kellett csalódniuk a képeslapokra „vadászóknak” se, hiszen a kínálat a kánikula ellenére e téren is elfogadható volt. Némely árus a közelmúltbeli, egyszerű üdvözlőkártyákat is minimum 100 forintra taksálta, de a szemfüles kutató olyan nőt is felfedezhetett, aki 15 forintért kínálta darabját.

A neves gyűjtők mellett az ismert nyugalmazott tiszt is a piacon süttette magát, csak éppen a stand túloldalán, árusként. Most is volt játék, porcelán, fegyver stb., aki pedig nem találta meg a neki tetsző holmit, az hamarosan ismét próbálkozhat. Állami ünnepünkön ugyanis karneváli vásár is várja a régiségek kedvelőit!

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában