Tartalmas programok

2019.07.02. 20:42

Nagyra nőtt a sámsoni bibliatábor

Július 1-jén, a református templomban vette kezdetét a hajdúsámsoni Tizenharmadik Vakációs Bibliahét.

Fotó: Dandé Melinda

– Tizenhárom évvel ezelőtt 23-24 gyermekkel kezdtük a bibliahetet, napi 2-3 óra foglalkozással. Mára több mint 100 óvodást, iskolást és közel 40 önkéntest fogadunk templomunkban. A központi téma idén a „…légy példa a beszédben, a magaviseletben, a szeretetben, a hitben, a tisztaságban.” – árulta el Lovász Krisztián református lelkész, aki a vakációs hét megálmodója, alapítója és természetesen aktív tagja.

A reggelt közös dicsőítő énekléssel és imával kezdik, majd bibliai történeteket mutatnak be fiatalok, amiket kis csoportokban, sátrakban is átbeszélnek a foglalkoztatókkal, ehhez kapcsolódóan pedig kézműves foglakozásokkal folytatják a napot. A délelőtté a szellemi, lelki program. A közös ebéd után délután szabadidős tevékenységeké a főszerep – foci, sakkverseny, játékos angolozás, kézműves foglalkozások – melyek közül lehet választani. Egyedi programokkal is készültek a szervezők, mint pónigolás, motoros- és rendőrkutya-bemutató, barátság karkötő készítése. Az aktív napok zárásaként az Őrállók Zenekar koncertjét hallgathatják meg a résztvevők, vasárnap pedig családi istentiszteletre hívják a szülőket, amikor is a gyerekek bemutatják, mit tanultak, valamint színdarabbal is készülnek.

Fotó: Dandé Melinda

A rendezvény második napját Dandé Lászlóné alpolgármester is köszöntötte, hiszen a város mindenben támogatja e nemes hetet.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában