magyarhomorog

2019.07.08. 20:26

Aratófesztivál sok-sok elismeréssel

A versenyszámok legjobbjai mellett a női focistáit jutalmazta a falu.

Máskor is szép, tiszta a település főutcája, rózsák virítanak az út mentén, de most különösen kitettek magukért az ott lakók.

A szabadidőparkban felállított nagy színpad, sátrak várták a vendégeket. A nap programját legkorábban a főzőversenyre készülődők kezdték. Az önkormányzat biztosította számukra a húst és a tüzelőt. Többen is éltek a lehetőséggel. Délelőtt a labdarúgó pályán a fiatalok több csapattal vívtak mérkőzéseket.

Fotó: Vmirjáncki József

Gazdag program

Barabás Károlyné polgármester köszöntötte a megjelenteket, valamint Pajna Zoltánt a megyei önkormányzat elnökét és Bulcsu László alelnököt. Az elnök úr örömét fejezte ki, hogy ez a kis bihari település, milyen szép környezetet alakított ki, így kulturáltan tölthetik el szabadidejüket. A jövőben pedig több lehetőség lesz arra, hogy még élhetőbbek legyenek ezek a kis falvak.

Pajna Zoltán, megyei elnök
Fotó: Vmirjáncki József

A fesztivál megnyitása után sor került különböző elismerések átadására. A labdarúgó csapatok közül a legjobban a helyiek szerepeltek, második helyezést a Körösszakáliak érték el. Évek óta hagyomány az újszülöttek és szüleik köszöntése, megajándékozása. A település vezetője örömmel jelentette be, hogy az elmúlt évben megrendezett arató fesztivál óta tíz kisbabával gyarapodott a falu: Árgyelán Zoé, Erdei Róbert, Tarsoly Bence, Deák Ferenc, Száraz Szonja, Csorba Róbert és Csorba Kornél, Dávidku Áron József, Demeter Liza, Darvas Hanna Tímea. A finom ízek készítőit is jutalmazták. A zsűri értékelése szerint a Komádiból érkezett Takács család ételét tartották a legfinomabbnak. Tarsoly Péter és csapata lett a második. A harmadikok pedig a Szabó Zalánék lettek. A pandúr leves készítői külön díjat kaptak.

A polgármester asszony örömmel jelentette be, hogy a magyarhomorogi lányok, Szász Gréta, Csizmadia Annamária, Tarsoly Rebeka, Tarsoly Marietta és Barabás Hanga, akik tagjai a berettyóújfalui MVFC fiókcsapatának, ebben az évben kupagyőztesek lettek. Nekik Kecskésné Füredi Andrea a Bihari Női Futball Klub elnöke ajándékot adott át. Ezt az ajándékot még a település vezetője egy másik meglepetéssel tetézte. Jutalmazták az arató fesztiválon található standokat is. A legszebb és legmutatósabb sátor a körösszakáli önkormányzaté volt. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ajándék csomagját adták át a település polgármesterének Pálfi Tamásnak.

Sikeres focista lányok
Fotó: Vmirjáncki József

Az ízletes ebéd elfogyasztása után a helyi szereplők mellett színpadra léptek a gáborjáni citerások, Zsadányból a mazsorett csoport, Körösnagyharsány Néptánc Együttese, valamint a Komádi Városi Népdalkör. A fesztivál érdekessége volt, hogy a műsorok bekonferálását Ihos József, a sokak által jól ismert Kató néni végezte, aki maga is a már megszokott műsoraival szórakoztatta a közönséget. A kellemes nap tűzijátékkel végződött.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában