Helyi kultúra

2019.06.27. 20:42

Néhány dalt magyarul is megtanultak

A koreai keresztény testvérekkel közös gyermek- és ifjúsági napot tartottak Pocsajban csütörtökön.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A település református gyülekezetéhez csütörtök reggel 16 koreai felnőtt, illetve gyermek érkezett. A koreai református egyház kapcsolatot alakított ki az egyházmegyével. Ebben van egy misszionárius lelkészük, Jongkwan Choi, aki olyan roma és nem roma gyülekezetekbe jár társaival, ahol igényelték, hogy együtt tartsanak missziót.

A pocsaji ifjúsági napon a gyerekeknek szerveztek programokat, játékokat, lufihajtogatást, arcfestést, kézműves foglalkozást, daltanulást. A vendégek megtanultak néhány dalt magyarul, és az előadásuk nagy sikert aratott a közös programokon résztvevő mintegy 50 fő körében.

Kurta Szabolcs pocsaji lelkipásztor elmondta, hogy szeretnének hagyományt teremteni a látogatással, szívesen fogadják őket, szeretnék jövőre megismételni, mert nagy sikere volt. A vendégek láthatóan jól érezték a magukat, a forróság ellenére jókedvűen, énekelve töltötték a napot. Estével visszatértek Debrecenbe szállásukra, majd a következő napon, napokon más településekre látogatnak – számolt be Kurta Szabolcs tiszteletes a nap eseményeiről.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában