rangos elismerés

2019.06.12. 17:06

Kultúrovi lett a Százszorszép Óvoda

A nemzeti kulturális értékek őrzése hangsúlyos az óvoda nevelési programjában.

Fotó: Matey István

A debreceni Százszorszép Óvoda elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma „Kincses kultúróvoda 2019” címet – tájékoztatta lapunkat Puskásné Dienes Andrea óvodavezető.

– Kulturális programok megvalósítása érdekében pályáztunk, s 1 millió 300 ezer forintot nyertünk el. Továbbra is együttműködünk Debrecen város különböző kulturális intézményeivel; a Vojtina Bábszínházzal, a Déri Múzeummal, a Csokonai Színházzal, a Tímárházzal, s a fenti pénzösszegből a 2019-20-as nevelési évben a gyerekek a közösen megszervezett programokon vehetnek részt. Így például múzeumpedagógiai foglalkozásokon, színházlátogatásokon, kézműves tevékenységeken – részletezte az óvodavezető.

 

Elmondta, hogy az óvoda pedagógiai programjában – Százszorszínes pedagógiai program – a néphagyományőrzés, hagyományápolás, a nemzeti kulturális értékek átörökítése nagy hangsúlyt kap.

A „Kincses kultúróvoda 2019” cím emléktábláját Puskásné Dienes Andrea május 16-án vette át Budapesten Fekete Péter államtitkártól, és június 7-én ünnepélyen felavatták itthon, a Százszorszép Juniális gyermekprogramján.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában