Kavalkád

2019.05.11. 10:17

Áruhad várja a debrecenieket: megkezdődött a hétvégi nagyvásár

Eldördült az ágyú, megkezdődött a Mihály-napi nagyvásár Debrecenben.

Fotó: Molnár Péter

Az autóktól szokás szerint elzárt területen, a Böszörményi útnak a Füredi úttól, a Doberdó utcáig tartó szakaszán és néhány abból nyíló kisebb utcában ezúttal is több száz árus kínálja portékáit.

- A város történetének fontos fejlődési pontja volt a vásártartás jogának elnyerése 1405-ben – jelentette ki Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere az ország legnagyobb ilyen rendezvényének szombat reggeli megnyitóján. Hegyek és nagyobb folyók hiányában a kereskedelem fontos szerepet játszott a város növekedésében – tette hozzá.

Barcsa Lajos elmondta: a múltban előfordult, hogy évente 6 vásárt is tartottak Debrecenben, jelenleg ősszel és tavasszal van ilyen, ami bevált. A közterület felügyelet évről évre magasabb színvonalon szervezi meg a Mihály Napi Nagyvásárt. – Nemcsak egyszerű vásárról van szó ahol lehet alkudozni, hanem egyre színvonalasabb programok is kísérik ezt a rendezvényt. Így most például megjelent a területen a DKV, a honvédség, a rendőrség és a vöröskereszt is – fogalmazott az alpolgármester.

A vasárnap estig tartó Mihály-napi nagyvásárban jó időben csaknem negyedmillió ember szokott megfordulni. A kavalkád miatt megváltozott forgalmi rendről ebben a cikkben olvashatnak bővebben. Szombaton szinte egész nap hatalmas volt a tömeg a területen.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában