Programajánló

2024.04.12. 14:26

Szombaton ismét ünnepi fénybe borul a debreceni Nagytemplom

A fényfestés az 1949-es kinyilatkoztatáshoz kapcsolódó eseményeket és a Függetlenségi Nyilatkozat egyes részleteit eleveníti meg a nyilatkozat kikiáltásának helyszínén.

Haon.hu

Ismét érdemes lesz kilátogatni a debreceni Kossuth térre

Forrás: illusztráció / Napló-archív

A Függetlenségi Nyilatkozat kikiáltásának 175. évfordulóját ünnepli a város, az ünnepségre és a fényfestésre 2024. április 13-án 19 óra 30 perckor kerül sor – adta hírül az intézmény. Nem is olyan régen, a város napja alkalmából is bepillantást nyerhettünk a fényfestett Nagytemplom impozáns látványába, így biztosra vehetjük, ezúttal is érdemes lesz kilátogatni.

A fényfestést megelőző ünnepi alkalmon április 13-án, 19 óra 30 perctől a szervező intézmények részéről köszöntőt mond Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat elnöke, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány elnöke és Oláh István a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség elnök-lelkipásztora a Nagytemplom előtt. A rövid ünnepi műsorban közreműködik a Credo Együttes és a Debreceni Népi Együttes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában