Politika

2024.04.04. 17:42

Pósán László: A vagyonnyilatkozatból világosan látszik, hogy Mándi László fizetett politikai aktivista - videóval

Pósán László elmondta, úgy tűnik, a baloldal új préda után néz, ami nem más, mint Debrecen.

Haon.hu

Pósán László reagált Mándi László vagyonnyilatkozatára

Forrás: Napló-archív

Ahogyan arról már beszámoltunk, a momentumos Mándi László Debrecenben lenne polgármester, ám kényes információra bukkant vele kapcsolatban az 1693 blog: vagyonnyilatkozata alapján kitűnik, hogy az önkormányzati tisztviselői díján felül több mint egymillió forintot kap Budapestről.

Erre a tényre reagált egy, a közösségi oldalán közzétett videóban Pósán László országgyűlési képviselő is csütörtökön. Mint mondta, a nyilvánosságra került 2023-as vagyonnyilatkozatból világosan látszik, hogy ő egy fizetett politikai aktivista, ebből tartja fenn önmagát, az egzisztenciáját, hiszen civil foglalkozását tekintve oly kevés bruttó összeg szerepel egy egész évre vonatkozóan, hogy az még a garantált bérminimum összegét sem éri el. 

– Ennek a pénznek több mint a kétharmada ráadásul budapesti kifizetőhelyekről származik, részben, mint a Momentum gazdasági vezetője, részben pedig a budapesti vagyonkezelő igazgatósági tagjaként. Felmerül joggal a kérdés, hol él igazából Mándi László, Budapesten vagy Debrecenben? – vetette fel a kérdést a honatya. Hozzátette, ha valaki gazdasági vezető, bármilyen szervezetnél, az egész embert kíván.

Hogy emellett ő még önkormányzati képviselő is tud lenni Debrecenben, és egyébként pedig a vagyonkezelőnél Budapesten is tud ténykedni, teljes joggal felveti annak a gyanúját, hogy Mándi László érdemi munkát egyik helyen sem végez, hanem ő valami másért kapja a pénzt. Ez a más pedig valami politikai megbízatás, ő egy politikai aktivista, akit azért fizetnek, hogy a baloldal és a külföldi megbízóik érdekei szerint járjanak el Magyarországon

– jelentette ki. 

A baloldal magának akarja

Kifejtette, úgy tűnik, hogy a budapesti kifizetőhely kezd kimerülni, és a baloldal most új préda után néz, ez a préda pedig Debrecen, amelyik az elmúlt tíz évben a leggyorsabban fejlődött, megháromszorozta az iparűzési adóbevételét, és ezt a pénzt a baloldal saját céljaira szemelte ki. 

– Debrecen ettől sokkal többet érdemel – hangsúlyozta. – Ne hagyjuk, hogy az a pénz, amit a debreceni gazdaság megtermel, az magán zsebekbe vándoroljon, és ne pedig a debreceni emberek gyarapodását szolgálja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában