Városfejlesztés

2024.04.19. 12:05

Új lendületet vett Haláp – fotókkal

Fontos utat újítottak fel a városrészben. Haláp mind népszerűbb a családosok körében.

Kosztin Éva

A halápi esemény résztvevői az új úton

Forrás: Czinege Melinda

Debrecen-Halápon befejezték a Seregély utca építésének első ütemét, a Fecske utcától a Csíz utcáig terjedő szakaszt április 19-én, pénteken adták át. Mint a helyszínen elhangzott, a kivitelezést március 21-én az előkészítési munkálatokkal kezdték meg.

Debrecen Papp László polgármester a halápi fejlesztésekről is beszélt haon
Papp László polgármester a halápi fejlesztésekről is beszélt
Forrás: Czinege Melinda

– Debrecenben az elmúlt években a költségvetés egyik legfajsúlyosabb területe a közlekedésfejlesztés volt, de jelenleg Kismacstól Nagymacson át Ondódig zajlanak a munkálatok. Ebben az évben a Kertségi Fejlesztési Programban 57 utat érint a korszerűsítés. 23 utcát építünk 2,5 milliárd forintos költségvetésből, és 1,7 milliárd forintot különítettünk el 26 utca nagyfelületű aszfaltozására. A lakótelepi kertségeket sem hagytuk ki, 8 útszakaszt aszfaltozunk le 226 millió forintos beruházással – fogalmazott Papp László, Debrecen polgármestere.

Haláp „ütőere” újult meg

– Ez az út vezet az orvosi rendelőhöz, fontos ütőere Halápnak. Ígéretet tettem, hogy a következő években ezen az úton megyünk majd tovább, és korszerűsítjük a településrészt. A közműfejlesztésre eddig is kiemelt figyelmet fordítottunk itt, de amennyiben Haláp bővül, további munkálatokra lesz szükség, hogy első osztályú életminőséget biztosítsunk a lakosoknak – mondta a polgármester.

– Új lendületet vettünk az útépítéssel – jelentette ki Kovács István, a debreceni 7. számú egyéni választókerület képviselője. – Az átadott útszakasz 100 méter hosszú, 5,5 méter széles, kialakították mellette a szikkasztó árkokat, és felújították a már meglévő járdát is – ismertette a részleteket. Emlékeztetett, a közelmúltban sárga villogóval gazdagodott Haláp, ami a főúton való átkelést teszi biztonságosabbá. 

Azt tapasztalom, hogy egyre többen költöznek ide a városrészbe, mert úgy látják, tökéletes helyszín letelepedni és családot alapítani. Az ideális lakótér kialakításáért dolgozunk

 – jegyezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában