Közbeszerzés

2024.04.09. 16:04

Új életre kelhet ez a hajdúböszörményi pihenőhely

Eredményesen zárult a közbeszerzés. Összesen tíz helyszínt érintenek majd a különböző vízgazdálkodással és a zöldterületi infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatos beavatkozások Hajdúböszörményben.

Bekecs Sándor

Közösségi tereket és utcákat fejleszt Hajdúböszörmény önkormányzata

Forrás: Napló-archív

Mint arról korábban beszámoltunk, majd’ egymilliárd forintból fejleszti a település különböző közösségi tereit Hajdúböszörmény önkormányzata. A város közterületeinek környezettudatos, család- és klímabarát megújítását uniós támogatás felhasználásával végzik el a következő években. Az önkormányzat projektjének célja, hogy a beavatkozások területe alkalmas legyen a családok és a fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez. A fejlesztések a környezeti fenntarthatóság követelményeit szolgálják, s hozzájárulnak a települési zöld környezet megteremtéséhez, ezek gazdaságos fenntartásához. 

hajdúböszörmény, fejlesztés, csónakázó tó, beruházás
Legutóbb Kiss Attila polgármester és Bertalan Imre, a Hajdú7 Turisztikai és Rendezvényszervező Kft. kommunikációs igazgatója tájékoztattak a hajdúböszörményi beruházásról
Forrás: Napló-archív

Összesen tíz helyszínt érintenek majd a különböző vízgazdálkodással és a zöldterületi infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatos beavatkozások. A Közbeszerzési Értesítő április 9-i számából pedig az is kiderült, megvannak a tervezők.

Helyi cégekkel terveztethetnek Hajdúböszörményben

A Győrössy utca és a Tizenhárom vértanú utca tekintetében a koncepció megalkotása során a lakótömbök által határolt zöldfelületek megújítása, funkciójának bővítése a cél. A területen csak kis beavatkozásra van lehetőség, így a régi utcabútorok cseréje, új játszóterek, illetve kültéri fitnesz park létrehozása történhet meg. Majdnem minden különálló zöldfelületen be kell tervezni egy modern vonalvezetésű, belső úthálózattal, cserjékkel tagolt pihenő és játszószigetet. A játszóterek gyalogos útjai szórt stabilizált burkolattal és beton kerti szegéllyel épülnek ki. Mindezek tervezésére összesen 4 ajánlat érkezett, a legkedvezőbben pedig egy hajdúböszörményi vállalkozás adta nettó 7,2 millió forint értékben.

A Vásártér és a Baross Gábor tér zöldterületi rekonstrukciójának célja a jelenleg elhasználódott, leromlott állapotban lévő terület megújítása. A tervezett beavatkozások egyik legfőbb eleme a meglévő terület részbeni zöldfelületeinek megújítása, intenzív növényállományok felújítása. A tervezés második eleme új utcabútorok, padok és hulladékgyűjtők telepítése a parkosított területeken túl egy új emlékpark kialakítása. Erre szint négy ajánlat érkezett, a nyertes pedig az előbbi hajdúböszörményi vállalkozó lett nettó 2,4 millió forintos ajánlatával.

Több hajdúböszörményi utca csapadékvíz-elvezetését rendezhetik

A Nagy András, az Olajütő, a Kert és a Gombos András utcákon a helyi adottságok figyelembevételével a csapadékvizek elvezetésének biztosítása a cél mederelemekkel burkolt csapadékvízelvezető árkokkal. A település északi részén található Sósvízi tározókban a tómeder feliszapolódott, eredeti funkcióját már nem tudja ellátni. A tervezési területen két víztározó található. Az I. sz. tározó feliszapolódott, növényzettel benőtt a felszíne. Az összekötő műtárgyak állapota nem megfelelő. 

A rekonstrukció után vízgazdálkodás szempontjából kedvezőbb helyzet alakul ki. A tározó csónakázótóként is funkcionálhat, és kedvező vízi élőhely, élővilág alakulhat ki. Előbbit egy nyíregyházi cég tervezheti nettó 2,85 millió forintért, utóbbit pedig szintén a hajdúböszörményi vállalkozás nettó 7,3 millió forintért.

Végül a tervezési program része a Kertész László Városi Könyvtár lapostető szerkezetének magastetővel való ellátása, fűtésrendszerének korszerűsítése, elektromos rendszerének felújítása és projektarányos akadálymentesítése. Erre ismét a helyi vállalkozás adta a legkedvezőbb ajánlatot, nettó 7,7 millió forint értékben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában