Több utca is megújult

2024.04.15. 12:57

Egyre nagyobb vonzerővel bír a folyamatosan fejlődő Téglás – fotókkal

Nyolc utcát érint a legutóbbi beruházás, mely 350 millió forintos támogatási összegből valósult meg.

Hajnal László

Folyamatos az utak felújítása Tégláson

Forrás: Kiss Annamarie

Folyamatosan zajlanak az aszfaltozások a belterületi utakon Tégláson, köszönhetően annak, hogy a város sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Pluszos forrásokra.

Szabó Csaba a csaknem teljes egészében elkészült Egyetértés utcán beszélt a beruházás részleteiről hétfőn délelőtt. A polgármester elmondta, szerencsés helyzetben vannak, hiszen szinte válogathatnak, melyik utcákat hozzák rendbe. Felvázolta, a Böszörményi utca déli részén valamennyi útszakasz aszfaltburkolatot kapott, így a korábban elkészült Városháza utca után a Felszabadulás, a Hétvezér, az Egyetértés és az Újváros utcák is megújulhattak.

– Téglás déli része a település egyik legdinamikusabban fejlődő területe. A lakók régóta szerették volna, hogy használható utat kapjanak, ugyanis a poros, esős időben pedig sáros földút sok bosszúságot okozott korábban. Ez mostantól meg fog szűnni – mondta a polgármester.

Munkahelyteremtő beruházások célpontja is lehet Téglás

Tasó László országgyűlési képviselő elismerését fejezte ki Téglás folyamatos fejlődéséért. Mint mondta, a legjobb paraméterekkel rendelkező városban láthatóan számos fejlesztés megvalósul, ami a lakók komfortérzetét és Téglás megtartóerejét egyaránt növeli.

Mint tudjuk, a 4-es számú főút kétszer két sávosra bővítése tervezés alatt áll, a nyomvonal Téglás, Hajdúhadház és Bocskaikert szempontjából is kedvezően lesz kialakítva, nagy vonzerőt biztosítva a Debrecenhez közeli települések számára. Téglás a jól karbantartott utak és az energiatakarékos közintézményeknek köszönhetően még inkább ideális lehet azok számára, akik lakhatási vagy befektetési céllal érkeznek a városba

 – véli a képviselő. Hozzátette, a jó minőségű utak a helyiek közérzetét és a közlekedés biztonságát is nagyban javítják.

Tasó László elmondta, a 350 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló fejlesztés nyolc utcát érint, a kapcsolódó beruházásokat pedig, melyek a csomópontok kialakításához szükségesek (például térkövek, szegélyek rendbetétele), az önkormányzat saját forrásból fedezte. A képviselő kiemelte, az aszfaltozással párhuzamosan valamennyi utcában megtörtént a csapadékvíz-elvezetés is.

20240415-utfelujitas-Teglas-KA_8
Szabó Csaba polgármester és Tasó László országgyűlési képviselő a hétfői sajtótájékoztatón
Forrás: Kiss Annamarie

Megemlítette azt is, az elnyert pályázatoknak köszönhetően alig akad olyan intézmény, mely felújításra szorul Hajdú-Biharban, leginkább az energetikai korszerűsítésre kell még forrásokat fordítani, illetve abban az esetben kell bővíteni, ha nagyobb férőhelyre van igény, például Tégláson, Hajdúsámsonban és Nyíradonyban a bölcsőde esetében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában