Átadó

2023.11.17. 16:36

Felújították a műfüves pályát Tégláson, a közeljövőben az uszoda alapkövét is lerakhatják – fotókkal

Bekecs Sándor

Móré Bendegúz (balról), Tasi Sándor, Tasó László és Szabó Csaba is felavatta az új pályát

Forrás: Czinege Melinda

Közel 23 millió forintból újították fel nemrég a Téglás Városi Sporttelep műfüves pályáját. A több mint tízéves létesítmény beruházásának 90 százalékban az MLSZ támogatta TAO-források révén, míg a maradék 10 százalékot – mintegy 2,3 millió forint – az önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozta. Az ünnepélyes átadót november 17-én tartották.

Tasó László, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében felidézte, gyerekkora óta ismeri a téglási sportéletet, örömmel járt át a különböző versenyek alkalmával a sporttelepre, ahol mindig látszott, hogy a városvezetés a lehetőségeihez mérten törődik a helyi sportélettel és az infrastruktúrával. 

Ez a hozzáállás ma is megvan. Itt mindig az volt a cél, hogy a feltételek adottak legyenek az egészséges életmódhoz. Sok fejlesztés történt az elmúlt években, s reményeink szerint hamarosan a közelben tervezett sportuszoda alapkövét is lerakhatjuk

– jelentette be a honatya.  

Téglás,  műfüves pálya, Tasó László
Tasó László országgyűlési képviselő 
Forrás: Czinege Melinda

Tasó László hangsúlyozta, a kormány által elindított támogatási rendszer, amely az adó felhasználásának lehetőségét a vállalkozások kezébe adja, s ezzel többek között a sportot is támogathatják, szinte példa nélküli Európában. 

Az egészséges életmód itt kezdődik, a sportolással. Azért is érdemes az ilyen lehetőségeket megteremteni, mert az egészség megőrzése még mindig kevesebbe kerül, mint a gyógyulásunk

– jegyezte meg.  

– A gyerekeink mindent megkaphatnak a sportban, ha bennük van a virtus. Az a virtus, amellyel tegnap a Magyar Labdarúgó Válogatott ismét kijutott az Európa Bajnokságra. Sokan beszélnek lekicsinylően a fociról, pedig ebben a sportban minden benne van. Ma már kitűnő sportpályák vannak, kiváló körülmények között tudnak a gyerekek sportolni és jól felszerelt létesítményekben készülhetnek a versenysportolók – mutatott rá az országgyűlési képviselő.

Számos sportfejlesztést tudhat magáénak Téglás

Szabó Csaba polgármester elmondta, amikor városvezetővé választották, akkor város sportegyesülete mintegy 156 millió forint fejlesztési forrást nyert, melyből többek között rendbe rakták a sportpályát és környezetét, kondipark és pumpapálya épült, felújították a futókört, a bowlingpályát és több épületet, korszerű világítást kaptak a futballpályák.

S itt ez a gyönyörű műfüves pálya, amin az elmúlt tíz év alatt rengeteget edzettek focistáink, amelyet – élve a támogatási lehetőséggel – most fel tudtunk újítani. Úgy gondolom, hogy itt minden lehetőség adott, hogy a legjobb körülmények között sportoljanak, szórakozzanak a helyi lakosok 

 fogalmazott a városvezető.

Téglás, műfüves pálya, Tasó László
Szabó Csaba polgármester
Forrás: Czinege Melinda

A téglási sport sikerének záloga az összefogás

Tasi Sándor, a Hajdú-Bar Vármegyei Közgyűlés alelnöke gyerekkori emlékeit idézve elmondta, amikor az 1970-es években elkészült a téglási sporttelep, mint látványosságot keresték fel osztálykirándulásuk alkalmával, ugyanis ahhoz hasonló létesítmény akkoriban még nem volt.  

Úgy gondolom, Téglás a sport szempontjából nagyon kiváltságos helyzetben van, ugyanis itt kiválóan tud együttműködni az önkormányzat, a Téglásért Sportegyesület, a Socca Sportszövetség és a kormány. Ahol ilyen közös munka folyik, ott a sport csak sikeres lehet

– fogalmazott Móré Bendegúz, a Socca Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség alelnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában