Jótékonyság

2024.03.18. 11:01

Debrecenben kezelt nagybeteg kisfiúért fut 120 kilométert a taxis

Noel neuroblasztomával – egy rosszindulatú daganatos betegséggel – harcol, az ő ausztriai protonterápiájának költségeihez járulna hozzá a békéscsabai taxis, Karancsi József, akinek a kilométereit lehet „örökbe fogadni”.

Haon.hu

Karancsi József Noel gyógyulásáért kezdett jótékonysági futásba

Forrás: Nádudvari Péter-archív

A békéscsabai férfi akciójára mentora, az Év embere szavazásunk nyertese, Nádudvari Péter jótékonysági sportoló és gyógypedagógus hívta fel portálunk figyelmét, aki maga is indított hasonló kezdeményezést. 

– Úgy vélem, a mai világban kihalófélben van az önzetlen segítségnyújtás, amit én személy szerint fontosnak tartok, hiszen ha belegondolunk a rászorulók helyzetébe, nagyon jól esik, ha valaki segítő kezet nyújt – vallja a 34 éves férfi, aki Noel szívszorító történetének megismerése után a tettek mezejére lépett. Elhatározta, hogy jótékonysági futással segíti a debreceni Klinikai Központ Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztályán kezelt súlyosan beteg kisfiú gyógyulását, akinél a daganat, amely ellen harcol, vakságot is okozott. 

A taxisként dolgozó József célja február, március és április hónapokban 40-40-40, összesen 120 kilométer futással 300 ezer forint előteremtése, amellyel a kisfiú bécsújhelyi protonterápiájának járulékos költségeihez – többek között a kiutazáshoz és a szálláshoz – járul hozzá.

– Szeretni segítenék egy igazi hősnek, aki hatévesen az egyik leggonoszabb betegséggel harcol – kéri a jótékony sportoló.

A kezdeményezésről bővebb információ itt található.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában