Március 15.

2024.03.15. 11:28

Hajdúsámsoni diákok is felidézték a forradalom és szabadságharc pillanatait

Dandé Melinda

A hajdúsámsoni diákok ünnepi előadása

Forrás: Dandé Melinda

- Kokárda, Nemzeti dal, Pilvax kávéház, Petőfi Sándor, Jókai Mór, Landerer nyomdája, Tizenkét pont, forradalom, márciusi ifjak, Nemzeti Múzeum, szabadság. Ezekről a fogalmakká vált szavakról minden magyar embernek ugyanaz jut eszébe, az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünk, az 1848. március 15-ei forradalom és szabadságharc – mondta Hajdúsámson polgármestere, Antal Szabolcs az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére tartott csütörtöki ünnepségen.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 4. évfolyamos diákjai színvonalas, megható jelenetekkel idézték fel az akkori eseményeket, majd ezt követően az ünneplő közönség zászlófelvonással és koszorúzással tisztelgett a hősök előtt.

A muzeális intézmény dolgozói rendhagyó nyitvatartással, ingyenes belépéssel várták az érdeklődőket tárlatvezetésre március 15-én. Emellett családi programokkal, kézműves-foglalkozással, valamint felnőtteknek szóló, „kávézás a Pilvaxban” fotózási lehetőséggel készültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában