Veszteség

2024.03.08. 11:33

Gyász Hajdúböszörményben: elhunyt Szenes József atya

Szenes József atya életének 88. évében hunyt el.

Haon.hu

Szenes József atya

Forrás: Hajdúböszörmény város hivatalos oldala

A halálhíréről a Hajdúböszörmény város közösségi oldala számolt be. Mint írták, Szenes József atya Nagyvarsányban született 1937. november 18-án, katonai szolgálata után útja egy közlekedési vállalathoz vezetett, de sorsa hamarosan a lelkipásztori hivatás felé irányult. Munka mellett végezte el a középiskolát a Vásárosnaményi Általános Gimnáziumban. Ezt követően a Hittudományi Főiskolán, Egerben folytatta tanulmányait, 1971-ben szentelték áldozópappá.

Munka a hit és a segítségnyújtás szellemében

Szolgálati helyeit tekintve, Szenes atya olyan falvakban és városokban szolgált, amelyek a hite és a közösség erejét hordozták. Segédlelkészi (kápláni) szolgálati helyei: Kápolna, Füzesabony, Jászárokszállás volt. Majd önálló plébánosi szolgálatra lépett Hajdúböszörményben, csatolva Hajdúhadházzal, majd később Balmazújvárossal. Később Debrecenbe, a Szent István plébániára került rövid időre. Minden helyen tiszta szívvel és tiszta lélekkel végezte a lelkipásztori szolgálatot. Hajdúböszörményben mély nyomot hagyott, nemcsak szellemi, hanem fizikai értelemben is: részt vett a város római katolikus templom süllyedésének megállításában és a Hortobágyi Ökumenikus templom építtetésében - olvasható a posztban

Az atya mindenhol a hit, az irgalom és az önzetlen segítségnyújtás szellemében cselekedett. Életét az evangélium tanítására és Isten Irgalmas Szeretetének hirdetésére szentelte, papi fogadalmát hűségesen megtartva.

Hajdúböszörmény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2021-ben Hajdúböszörmény Város díszpolgárává fogadta.

Hozzátették, Szenes József atyát, a hit hirdetőjét mindörökké tisztelik és emlékezetükben őrzik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában