Környezetvédelem

2024.05.13. 11:25

Hajdúsági slambuccal ünnepelték, hogy feltárták az illegális hulladéklerakókat

A Trabant-expedíció ezúttal a hegyeket vette célba. 41 illegális hulladéklerakót regisztráltak.

Bekecs Sándor

Vadász Zsolt, a Trabant-expedició közösség alapítója, szervező

Forrás: Napló-archív

Immár tizenegy éve szervezi a Trabant-expedíció közösség alapítója, Vadász Zsolt a különleges környezetvédelmi versenyét. Az autós túra célja tavaly a cívisváros környéki illegális hulladéklerakók felkutatása és regisztrálása volt, valamint önkéntes hulladékgyűjtés egy izgalmas családi vetélkedő formájában.

 A Föld napja alkalmából szervezett túra idén a Bükk és a Mátra egyes részeit érintette, 7 terepjáróval és 13 személyautóval indultak neki a csapatok. 

Az indulók között Hajdú-Bihar is képviseltette magát, Kosztin András 5 fős csapatával indult útnak, de a zárás is ehhez a vármegyéhez köthető: a balmazújvárosi Kecskés László kiváló hajdúsági slambucot készített nekünk

– osztotta meg Vadász Zsolt. A versenyen összesen 41 illegális szemétlerakót regisztráltak, sittel, autóipari hulladékkal, háztartási szeméttel, valamint az autósok által eldobált apróságokkal vegyítve. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában