Beruházás

2024.03.20. 17:59

Kérem a következőt! – fogászati rendelőt avattak Debrecenben – fotókkal, videóval

Diákok is segítettek annak az új kezelőegységnek a kialakításában, amelyet a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (Daefi) állított szolgálatba a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) Beregszászi Pál Technikum és Kollégiumban lévő iskolafogászati rendelőben. Az ünnepélyes átadót március 20-án, szerdán tartották.

Kosztin Éva

Új körzetet is alapítottak

Forrás: Kiss Annamarie

– Az ágazati oktatást a kilencedik évfolyamon kezdjük, amikor a tanulók a szakma alapjait elkezdik elsajátítani. Ekkor még a tanműhelyben vannak, most azonban ennek határát átlépve kijöttek a valódi élettérbe, és itt végezték el azokat a munkákat, amelyek egy fogorvosi rendelő kialakításához szükségesek – mondta Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja. 

Mint megtudtuk, oktatók iránymutatásával tizenkét kőműves, festő és burkoló diák szerezte meg így az első szakmai tapasztalatait.

– A kezelőegységgel egy új, áthelyezett körzetet is alapítottunk – tette hozzá Papp Csaba, a Daefi igazgatója. Tájékoztatott, hogy a mellette lévő, régi rendelővel együtt összesen három körzetben 4500 fő fogászati ellátást biztosítják mostantól. – Komplex korszerűsítésen ment át az egész részleg, kialakítottunk egy pihenőt is öltözővel, megújult a váró és az illemhelyek, az intézményünk és az önkormányzat közösen 12 millió forintot fordított a projektre – ismertette, majd felhívta rá a figyelmet, hogy Debrecen az egyetlen város, amelyik rendelkezik saját tulajdonú gyermekfogászattal.

Az egészségügyet a város kiemelten kezeli, az iskolafogászati kezelések száma kimagasló, éves szinten 80 ezer szűrést végeznek a kollégák. Az ügy érdekében igazi együttműködés jött létre a város életében fontos szerepet betöltő szervezetek között 

– fogalmazta meg Papp László polgármester.

A köszöntők után a szalagot a munkálatokban részt vevő diákok vágták el. 

A munkálatokban résztvevő tanulók vágták el a szalagot
A munkálatokban résztvevő tanulók vágták el a szalagot
Forrás: Kiss Annamarie

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában