Adomány

2024.02.08. 19:09

Ahol a szükség, ott kell segítség! – Derecskén is segít a református szeretetszolgálat

A Magyar Református Szeretetszolgálat január első hetében hirdette meg a „Felebarát” névre keresztelt adománygyűjtését. A program keretében ezúttal egy több szempontból is nehéz helyzetben lévő derecskei család otthonába érkezett segítség.

Horváth Péter

Orbán Jánosné és Iván Barna Zsolt szociális mentor, lelki pásztor

Forrás: Molnár Péter

Január első hetében újra országos adománygyűjtő akciót hirdetett a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az összegyűlt adományok kiosztását folyamatosan végzik a szervezet munkatársai, február 8-án Derecskére, a Móricz Zsigmond utcába is ellátogattak, ahol az Orbán család él, igen nehéz körülmények között. A családfőt, Orbán Jánost korábban agyvérzés érte, ezért kerekesszékbe került. Lányuk értelmi fogyatékossággal él, feleségének pedig pacemakert ültettek be. A szeretetszolgálat munkatársai az egy köbméter tűzifa mellett még egy tartós élelmiszercsomagot is átadtak a családnak.

Orbán Éva
Forrás: Molnár Péter

A csomagok átvételét követően Orbán Jánosné elmondta, nagyon meglepődött, amikor meglátta a szeretetszolgálat munkatársait, élükön pedig Iván Barna Zsolt szociális mentort. Azt is megtudtuk, a lelkipásztor már hat hónapja tartja a családdal a kapcsolatot, így személyében ismerős vendéget fogadtak derecskei otthonukban.

Orbán János, Orbán Jánosné és Orbán Éva 
Forrás: Molnár Péter

– Hatalmas segítséget jelent ez a tűzifa, hiszen kifogytunk belőle. Spórolni fogunk vele, hogy minél hosszabb ideig elég legyen – fogalmazott Orbán Jánosné.

Dobis-Lucski Zsófia, a Magyar Református Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője elmondta, a Felebarát adománygyűjtő akció életre hívásával az volt a céljuk, hogy minél több adománykérelmező számára személyre szabott segítséget tudjanak nyújtani a téli krízisidőszak ideje alatt.

Forrás: Molnár Péter

– A tűzifaadományok mellett többek között tartós élelmiszercsomagokkal is segítjük a rászorulókat, illetve hideg és meleg ételosztásokat is szervezünk – tudatta a szervezet kommunikációs vezetője. Azt is elmondta, decemberben több mint ezerkétszáz kríziskérelemnek tudtak eleget tenni, januárban és februárban pedig további 125 családot támogattak tűzifával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában