Egyház

2024.01.06. 12:55

Vízkereszt Nyíracsádon: hazavitték a szentelt vizet a helyiek, hogy az megóvja otthonaikat

„Amikor Jézus belép a Jordánba, belép az életünkbe is!” – hangzott el a liturgián.

Kedves Zilahi Enikő

A hívek otthonukba vitték a megszentelt vizet

Forrás: Kedves Zilahi Enikő

Január 6., vízkereszt napja az év első nagy keresztény egyházi ünnepe. A nyíracsádi görögkatolikus templomban a szombat délelőtti liturgián Tóth Elek parókus beszélt az ünnepről a megjelent híveknek.  

– Vízkereszt, Jézus Jordánban való megkeresztelkedésének ünnepe az első esemény, amikor az Isten ember formájában belép az életünkbe. Eljön hozzánk, hogy találkozhassunk vele, és kinyilatkoztassa nekünk, hogyan kell megélni az életünkben való jelenlétét. Amikor Jézus belép a Jordánba, akkor belép az életünkbe is. A víz tökéletesen kifejezi ezt, hiszen ahol víz van, ott élet is van. Ha a vízről megfeledkezünk, kiszárad minden körülöttünk. Ezért kell figyelnünk arra egész életünkben, hogy az Isten öntözze a mi életünket, hogy jelen legyen a mindennapjainkban.

Isten legyen számunkra olyan, mint a teremtett világ számára a víz, vagyis az élet. Tegyünk róla, hogy az életet jelentő víz, az Isten velünk maradjon életünk végéig

– hangzottak a parókus szavai.

nyíracsád vízszentelés
Tóth Elek parókus vizet szentelt január 6-án a görögkatolikus templomban
Forrás:  Kedves Zilahi Enikő

A liturgiát vízszentelés és miroválás követte, majd a hívek otthonaikba vihették a megszentelt vizet, hogy megóvják azt a bajtól, betegségtől és szükségtől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában