Összefoglaló

2024.01.21. 12:33

Két halálos tűzesethez és több balesethez siettek a hajdú-bihari tűzoltók szombaton

Haon.hu

Egy hat négyzetméteres faépítmény égett teljes terjedelmében szombat éjszaka a debreceni Gázgyár utcában

Forrás: Tóth Imre

Szombaton éjfél után érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy tizenhatlakásos társasház egyik első emeleti lakása Hajdúböszörményben, a Győrössy kertben. A négyemeletes társasházban a tűz keletkezésekor huszonkilenc ember volt otthon, ketten a kigyulladt lakásban tartózkodtak, egyikük még ki tudott menekülni az égő épületből, a másik ember életét vesztette. A tűzoltók az oltás mellett a sűrű füsttel telítődött lépcsőházból több lakót is kimenekítettek, a helyszínre melegedő busz érkezett, a társasház fűthető maradt, de jelenleg nincs áram az épületben. A katasztrófavédelem vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit.

Szombat reggel egy különjáratú személyszállító busz egy villanyoszlopnak ütközött, ami után az oszlop kitört a debreceni Acsádi úton. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik az oszlopon lévő távközlési kábeleket eltávolították az útról és a buszt is átvizsgálták.

Árokba borult egy autó Nyíradonyon, a Klapka és az Ady Endre utca kereszteződésében. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók csörlő segítségével avatkoztak be. A balesetben senki sem sérült meg.

Árokba borult egy autó Debrecenben, a Panoráma úton is. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik átvizsgálták a járművet és a kerekeire állították azt.

Szalagkorlátnak ütközött egy autó Debrecen közelében, szombaton. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították az autót, a mentőszolgálat pedig kórházba szállította a jármű vezetőjét.

Árokba hajtott egy autó Hajdúnánáson, a Fáy András utcában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, a jármű vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította.

Egy hat négyzetméteres faépítmény égett teljes terjedelmében szombat éjszaka a debreceni Gázgyár utcában. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Oltás után a kezdetleges építményben két ember holttestét találtak meg a tűzoltók. A tűz keletkezésének pontos okát és körülményeit vizsgálja a Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában