Természet

2024.01.30. 15:15

Idén is ingyenes, online előadás-sorozaton ismerhetjük meg a Hortobágy szépségeit

Az első alkalmat február 1-jén tartják.

Haon.hu

Az első alkalmon a felszíni és felszín alatti vizekről lesz szó

Forrás: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Idén is folytatódik a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság online előadássorozata, mellyel bepillantást nyerhetnek az érdeklődők az igazgatóság szakmai munkájába. Az erről szóló sajtóközlemény szerint a vizes élőhelyek világnapjának alkalmából első alkalommal a felszíni és felszín alatti vizekről, a hozzájuk kapcsolódó vizes élőhelyek hasznáról és az utóbbi évek vizes élőhelyekhez kapcsolódó tevékenységeiről hallhat összefoglalót a közönség február 1-jén. A későbbiekben a park bemutatja a megújult hortobágyi turisztikai kínálatot, és a természeti értékekről sem feledkeznek meg. Az év madara, a kerecsensólyom és az igazgatóság működési területének lepkevilága mellett megismerhetjük a Bihari-sík vadméheit, darazsait és a nyírségi szőlőhegyek élővilágát is.

Az előadások hossza 30-45 perc, majd 10-15 percet biztosítanak az esetleges kérdések feltételére és megválaszolására. A csütörtökönként 18 órától meghirdetett időpontokban bárki bekapcsolódhat az élő közvetítésbe. A részvétel ingyenes, előzetes regisztráció nem szükséges. Az előadásokat rögzítik, visszanézhetőek lesznek a park YouTube-csatornáján és honlapján; utóbbi helyen a pontos menetrend is megtalálható.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában