A magyar kultúra napja

2024.01.24. 20:39

A Himnuszt is elszavalták Nádudvaron

A magyar kultúra napja alkalmából látogattak a kisdiákok a Kincsesházba.

Marján László

Ludmanné Papp Ilona a magyar kultúráról beszélt a kisdiákoknak

Forrás: Marján László

A Kossuth téri Nádudvari Kincsesház Kultúra napi tárlatvezetésen látta vendégül a Kövy Sándor általános iskola Boldogságóra Programban résztvevő, Tózsér Jánosné osztályfőnök vezette 3.D osztályát kedden délelőtt.

Ludmanné Papp Ilona, a Kincsesház vezetője – mint nyugdíjba vonult, s a napokban 70. születésnapját ünneplő magyar-történelem szakos tanár – lelkesen és nagy szeretettettel beszélt a magyar kultúra sokszínűségéről aktívan bevonva a nebulókat is előadásába. Együtt a Himnuszt is elszavalták, s egyetértettek Kodály Zoltán szavaival: „Olyan kevesen vagyunk, hogy a műveletlenség luxusát nem engedhetjük meg magunknak.”

Ezt követően a ház két munkatársa kötötte le aktívan a gyerekek figyelmét. Kecskésné Gál Melinda vezetésével és Váradi Beáta közreműködésével a nemezelés nemes mesterségébe kóstoltak bele: kokárdát készítettek saját kezűleg.

Miután a kultúra fogalomkörét szépen körüljárták, körüljárták a helytörténeti gyűjteménynek is otthont adó épület termeit is, ahol a helyi, népi, paraszti hagyományokkal és annak használati eszközeivel ismerkedhettek meg közelebbről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában