Közlekedés

2024.01.24. 10:40

Csúnyán belerondított a Münchenből Debrecenbe tartó repülő utasainak napjába az időjárás

Haon.hu

A debreceni repülőtér épülete

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Az időjárás szerdán nem éppen a kegyes arcát mutatja, egész nap ködös, párás időre kell számítani Hajdú-Biharban, ami sajnos a debreceni repülőtér és az utazók életét is megnehezíti: a Lufthansa LH1686-os, menetrend szerint 9 óra 20 perckor érkező müncheni járat ugyanis nem tudott leszállni a cívisvárosi légikikötőben. 

Ahogyan az a Flightradar24 portál információiból kiderült, a repülőgép megkísérelte a leszállást, majd átstartolt és több kört is megtett a repülőtér környékén.

debrecen, debreceni repülőtér, lufthansa, flightradar, köd, időjárás
A Lufthansa LH1686-as járatszámú gépe nem tudott leszállni
Forrás: Flightradar

A próbálkozások után azonban Budapest felé vették az irányt, ahol végül 10 óra 8 perckor landoltak.

debrecen, debreceni repülőtér, lufthansa, flightradar, köd, időjárás
A repülő a fővárosban ért földet
Forrás: Flightradar

Korábban Király Tamás, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér ügyvezetője portálunknak azt nyilatkozta, a stratégiai terveik között szerepel egy új műszeres leszállító rendszer, amely megoldást nyújthatna arra, hogy a repülőtér bármilyen időjárási körülmény között használható legyen. Elmondta: 

nem titok, hogy a ködös napok kihívást tudnak számunkra jelenteni. Szerencsére az elmúlt időszakban viszonylag kevés olyan járatról tudok beszámolni, ami nem tudott leszállni vagy elindulni innen a repülőtérről. De ez egy ismert probléma számunkra, amit szeretnénk megoldani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában