Megoldódott rejtély

2024.01.05. 10:05

Előkerült az elraboltnak hitt kisded Debrecenben

Fény derült a kis Jézus eltűnésének titkára.

Hajnal László

Ismét méltó helyén a kis Jézus

Forrás: Hajnal László

Csütörtökön számolt be a Haon arról, hogy a bibliai jelenetet ábrázoló, a debreceni Nagytemplom előtt látható betlehemi installációból eltűnt a kis Jézus fából készült mása. Ahogy szerkesztőségünket is megdöbbentette, ki tehette a barbár cselekedetet, olvasóink is többen felháborodtak a hír hallatán.

Próbáltunk utánajárni, mi történhetett, még a Kossuth tér online elérhető webkamerájának archív felvételén is igyekeztünk nyomokat találni, ám szerencsére kiderült, gyanúnk ellenére nem lopás történt.

Adjatok egy jobbik világot, s akkor talán másképpen látok

Péntek reggel a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. sajtóosztálya arról tájékoztatta portálunkat, nem történt idegenkezűség: a biztonsági szolgálat elővigyázatossági okokból éjszakánként biztos helyre viszi a kis Jézus szobrát, majd minden délelőtt visszateszik a helyére.

Sietve a helyszínre látogattunk, ahol megálltunk pihegve, űzetve, miként a három szent királyok. A drága, megraboltnak hitt jászolban megnyugodva láttuk, immár méltó helyén fekszik a kisded. Így tehát mindenki megnyugodhat: nem történt szándékos rongálás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában