Jótékonyság

2023.12.14. 17:37

Sószobát alakítanak ki a debreceni idősotthonban a CATL jóvoltából – fotókkal

A pénzösszeg mellett ajándékcsomagokat is átadtak a cég képviselői.

Hajnal László

Az adományt csütörtökön adták át a vállalat képviselői

Forrás: Kiss Annamarie

Gyógyászati célú sószoba kialakítására adományozott jelentős pénzösszeget a debreceni Pallagi úti idősotthon számára a CATL, melyet a cég képviselői jelképes emléktábla kíséretében adtak át az intézményben csütörtökön délután.

A CATL munkatársai a másfél millió forintos adományon felül az intézmény valamennyi ellátottja számára ajándékcsomagot adtak át, melyek az idősek kérésének megfelelően édességeket tartalmaztak.

He Wei, a vállalat ügyvezetője magyar nyelven köszöntötte az időseket, és elmondta, hogy a CATL a debreceni közösség szerves részévé kíván válni, így többek között célja az is, hogy támogassa és segítse a rászorulókat és az időseket:

Mindenhol, ahol a CATL jelen van, törődik a közösséggel, így az idős emberekkel is. Ők azok, akik felnevelték a fiatalabb generációkat és egy életen át dolgoztak, ezért fontosnak tartjuk, hogy támogassuk őket a mindennapjaikban, különösen az ünnepi időszakban

 – mondta.

– Intézményünkben számos légzőszervi megbetegedésben szenvedő ellátott van, a sóterápia pedig nagyban hozzájárul a légzés megkönnyítéséhez, valamint erősíti az immunrendszert, így ellenállóbb lesz a szervezet a betegségekkel szemben – fejtette ki Nagy Lajosné, az idősek otthonának vezetője. Elmondta, az egyszerre öt-hat fő befogadására alkalmas sószobát az idősotthon földszinti részén fogják kialakítani, és várhatóan február végére készülhet el.

Számos helyen segítettek a rászorulókon

Nemcsak az idősotthonba érkeztek karácsonyi ajándékkal, a CATL a Magyar Ökomenikus Segélyszervezettel, valamint Püspökladány, Hajdúhadház, Derecske és Berettyóújfalu városi gyermekvédelmi szervezeteivel együttműködve 2000 tartósélelmiszer-csomagot juttatott el a szegényebb családokhoz, valamint 500 ajándékcsomagot adtak át a Debreceni Szakképzési Centrum tagintézményeiben tanuló középiskolás diákoknak.

Mint elhangzott, a cég a jövőben Debrecenben és környékén több környezetvédelmi és társadalmi projekt megvalósítását, valamint gyermekvédelmi és gyermekgyógyászati intézetek támogatását is tervezi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában