Közgyűlés

2023.12.18. 20:50

Már a Régi Városházába való visszaköltözésre készülnek

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

Debrecen önkormányzatának a 2024. évi átmeneti gazdálkodásáról szóló rendelettervezete kerül a képviselők elé a december 21-i közgyűlésen, továbbá döntenek majd a Debreceni Közterület Felügyelet átszervezéséről is.

Mint az utóbbiról szóló előterjesztésben áll, a Régi Városháza energetikai felújításához kapcsolódóan megszüntették a portaszolgálatot. A Debreceni Közterület Felügyelettel közalkalmazotti jogviszonyban álló portások közül 4 fő számára egyéb munkakört ajánlottak fel. A Régi Városháza Sas utcai, II. számú épületébe 2024. év elején visszaköltözik a Városfejlesztési Főosztály valamennyi szervezeti egysége és a Gazdálkodási Főosztály Közbeszerzési Osztálya, így szükségessé válik a portaszolgálat megszervezése és újraindítása, ehhez több dolgozó nem kell, hanem a meglévő státuszokon adminisztratív úton változtatnának.

A Polgármesteri Hivatalnál az eljárói feladatokat jelenleg 10 fő közalkalmazott látja el, szintén a Közterület Felügyelet alkalmazottaiként. „Már a Régi Városháza felújításának megkezdése előtt felmerült, hogy az eljárói létszám nem elegendő a feladatok hatékony ellátására. A szűkös létszám miatt az előforduló megbetegedések és rendes szabadság igénybevétele miatti helyettesítések megoldása is problémákat okozott. A Piac u. 20. szám alatti épületben dolgozó szervezeti egységek Agóra Office Irodaházban, illetve a Petőfi téri épületben történő munkavégzése tovább nehezítette a fennálló helyzetet. A Régi Városházára történő visszaköltözés során a Vagyonkezelési Osztály külön épületben való elhelyezése is indokolttá teszi az eljárói létszám növelését” – írja az előterjesztés, mely fentiek miatt január 1-től további 2 fő eljárói közalkalmazotti státusz létesítését javasolja.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában