Újévi kisokos

2023.12.31. 17:30

Hasznos infók: összeszedtük, hova fordulhat baj esetén, és hogy alakulnak a menetrendek Hajdú-Biharban

Szilveszteri kisokossal kívánunk boldog új esztendőt olvasóinknak!

Haon.hu

Az ügyeletes gyógyszertárakról érdemes tájékozódni

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Még le sem ért a karácsonyi bejgli, de már újabb ünnepre készülnek a debreceniek is. Szokásunkhoz híven ismét összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat. 

Közlekedés és parkolás

A Volánbusz járatai december 31-én munkaszüneti nap szerinti,  január 1-jén pedig munkaszüneti napnak megfelelően közlekednek. A vonattal utazók szilveszter napján ünnepnapi, január 1-jén pedig vasárnapi közlekedés szerint tervezzenek. Részletes tájékoztatást itt olvashatnak.

A debreceni tömegközlekedés menetrendjét is érdemes figyelni, a DKV Zrt. is arra kéri az utasokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális menetrendről a www.dkv.hu oldalon, vagy a TransIT DKV applikációban. December 31-én, vasárnap a társasághoz tartozó autóbuszok, trolibuszok és villamosok szabadnapi menetrend szerint közlekednek.

Ha tömegközlekedés helyett a volán mögé ülne, a parkolási rend változását is érdemes átnéznie. A DV Parking Kft. arról tájékoztatta az autósokat, hogy az év utolsó napján a vasárnapi parkolási rend van érvényben. Ezen a napon, a parkolóövezetekben 14 óráig kellett fizetni a várakozásért. 

Az új év első napján Debrecen felszíni parkolóiban díjmentesen várakozhatnak az autósok, a mélygarázsokban azonban ezen a napon is díjköteles a várakozás.

Gyógyszertár és orvosi ügyelet

Az ügyeletes gyógyszertárak nyitva várják a vármegyében élőket az óév utolsó és az újév első pillanataiban is. Arra azonban érdemes figyelni, hogy az egyes településeken elérhető patika mettől meddig tart nyitva. Debrecenben a Piac utca 16. szám alatt éjjel-nappal fogadják a vásárlókat, de vannak városok, ahol csak délelőtt lehet majd gyógyszerért beugrani a hétvégén. Az ügyeletes gyógyszertárak hétvégi nyitvatartásáról itt tájékozódhatnak.

Súlyosabb esetekben a háziorvosi ügyeleti ellátás is elérhető, a vármegyeszékhelyen 2021 augusztusa óta a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Klinikán (oldalszárny épületében) az Országos Mentőszolgálat biztosítja az ellátást. Az ügyelet folyamatosan, napi 24 órában működik, és az 52/506-303-as diszpécseri telefonszámon hívható.

A házi gyermekorvosi ügyeleti ellátást a házi gyermekorvosok személyes közreműködésével a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekklinika (Debrecen, Nagyerdei körút 98.) épületében biztosítja az OMSZ. A nap 24 órájában elérhető ügyelet az 52/506-303 diszpécseri telefonszámon hívható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában