Közgyűlés

2023.12.15. 16:27

Lemondott mandátumáról az egyik debreceni önkormányzati képviselő

Türk László december 5-én, írásban nyújtotta be lemondását.

Haon.hu

December 21-én ül össze újra a debreceni közgyűlés

Forrás: Napló-archív

December 21-én, csütörtökön tartja soron következő ülését Debrecen képviselő-testülete. Az egyik napi rendi pontban a közgyűlés egyes állandó bizottságait érintő személyi döntések meghozataláról döntenek.

 Ennek oka az, hogy Türk László írásban tett nyilatkozatában 2023. december 5. napjával önkormányzati képviselői mandátumáról lemondott, melyre tekintettel önkormányzati képviselői, így bizottsági tagsági megbízatása is megszűnt. Ő volt a Kulturális és Oktatási Bizottság alelnöke, valamint a Pénzügyi Bizottság egy tagja.

Türk László december 5-én, írásban nyújtotta be lemondását.
Türk László december 5-én, írásban nyújtotta be lemondását. 
Forrás: Napló-archív

Az előterjesztésből kiderül, hogy törvényi szabályozás szerint ha a képviselő, a polgármester vagy a főpolgármester megbízatása 2024. október 1-jét megelőzően megszűnik, időközi választás nem tűzhető ki. Arra is kitérnek, a bizottság elnökét és – az elnökkel együtt számított – tagjainak több mint a felét az önkormányzati képviselők közül kell választani. A Kulturális és Oktatási Bizottság 8 képviselő és 7 nem képviselő tagból, tehát összességében 15 főből áll, míg a Pénzügyi Bizottság 6 képviselő és 5 nem képviselő tagból, tehát összesen 11 főből áll.
A lemondásra tekintettel az érintett bizottságok összetételükben nem felelnek meg a törvényi előírásának, valamint létszámukat tekintve az SzMSz előírásának, ezért új képviselő bizottsági tagok megválasztása szükséges.

Az előterjesztésben Papp László polgármester javasolja Türk László helyett a Kulturális és Oktatási Bizottság képviselő tagjává Szilágyi Edina önkormányzati képviselő megválasztását, míg az alelnöki feladatokra a Bizottság tagját, Hetei Józsefet, valamint a Pénzügyi Bizottság képviselő bizottsági tagjává Korbeák György önkormányzati képviselő megválasztását indítványozta.

Türk László lemondását az indokolja, hogy Pintér Sándor belügyminiszter december 1-i hatállyal őt nevezte ki a Debreceni Tankerületi központ igazgatójává. Erről korábban itt írtunk: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában