Adomány

2023.12.13. 16:21

Több mint 150 szeretetdobozt töltöttek meg a DSZC-ben

A Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) intézményei idén is csatlakoztak a Magyar Református Szeretetszolgálat adventi tartósélelmiszer-gyűjtéséhez. Az akció során bőségesen megtöltött több mint 150 darab szeretetdobozt december 13-án adták át Fokos utcai székhelyükön.

Kosztin Éva

Szilágyi Sándor főigazgató, Oláh István lelkipásztor és Széles Diána alpolgármester a dobozok átadásán

Forrás: DSZC

Hiszem, hogy a közösség erősebb, mint az egyén. A DSZC egy nagyon összetartó csapat, ez ebben az összegyűjtött 150 dobozban is megnyilvánul

– hangsúlyozta az összefogás jelentőségét Széles Diána alpolgármester az átadó rendezvényen. Hozzátette, ez a szám – különösen egy oktatási szervezettől – nagy teljesítmény, hiszen sokszor cégek sem adományoznak ennyit. – Köszönöm a DSZC munkatársainak és főként a diákoknak, hogy lehetőségeihez mérten mindenki segített – fejezte ki elismerését. Az alpolgármester kiemelte, Debrecenben az adomány nem cél, hanem eszköz a gondoskodásban. 

Nem segélyt akarunk adni, hanem lehetőséget biztosítani a munkavégzésre és az önellátásra. Ebben a folyamatban a gondoskodás és a kapcsolódás elengedhetetlen, ezeknek a megteremtésében segítenek ezek az adományok.

dszc, szeretetdoboz, mrsz
Széles Diána alpolgármester
Forrás: DSZC

Hagyománnyá vált partnerség

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) képviseletében Oláh István, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség elnök-lelkipásztora köszönte meg a DSZC kiemelkedő karitatív tevékenységét. 

A szeretetszolgálat támogatók nélkül nem tud segítséget nyújtani. Több 10 éve működünk a térségben, a DSZC az egyik első partnerünk volt. Évről évre egyre nagyobb mennyiségű adománnyal járulnak hozzá a munkánkhoz, hálás vagyok az együttműködésükért

 – fogalmazta meg.

dszc, szeretetdoboz, mrsz
Oláh István lelkipásztor
Forrás: DSZC

– A karácsony meghatározó eseménye az evangélium hirdetése, amikor az angyalok viszik az örömhírt, hogy megszületett a Megváltó. Mi az ajándékozás örömét, a DSZC szeretetét szeretnénk közvetíteni az adományokon keresztül – összegezte célkitűzésüket a lelkipásztor.

Szilágyi Sándor, a DSZC főigazgatója arról számolt be, hogy idén kifejezetten nagy lelkesedéssel gyűjtötték az adományokat. 

Olyan nagy volt az érdeklődés, hogy folyamatosan plusz dobozokat kellett kihelyezni. Tavaly 50 csomagot adtunk át, most háromszor annyit

– tudatta. 

dszc, szeretetdoboz, mrsz
Szilágyi Sándor főigazgató
Forrás: DSZC

Megjegyezte, tudja jól, hogy ezek az ajándékok nem jelentenek egész éves ellátást a családoknak, de reméli, enyhítenek a gondokon. – Nagy szeretettel készültek a dobozok, bízunk benne, hogy sok örömet okoznak – mondta végül Szilágyi Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában