Advent

2023.11.14. 14:46

Kihirdettetett, milyen meseváros és körhinta épül Debrecenben

Papp László az adventi időszak előtt: Debrecen minden nehézség ellenére megőrizte belső lelki egységét.

Szakál Adrienn

Forrás: Napló-archív

Debrecen vélhetően legkedvesebb időszakának beharangozó sajtótájékoztatóját tartotta meg a Főnix Rendezvényszervező Nkft. november 14-én a Mercure Hotelben.

Papp László polgármester először arra a nemzetközi elismerésre emlékeztetett, mellyel a cívisváros ünnepi kavalkádja tavaly helyet kapott a húsz legszebb európai adventi minivásár között. Kiemelte, idén is gondos kezek és nagyon erős összefogás eredményeként öltözik ünnepi ruhába Debrecen, és míg tavaly az energiaválság miatt visszafogottabb fénypompa jutott csak az adventi belvárosnak, idén nagyobb területen több mint 200 ezer izzó gondoskodik a meghitt hangulatról. 

Mint elhangzott, november 25. és december 23. között a Kossuth téren és a Dósa nádor téren 75 karácsonyi bódéval és 20 gasztropulttal várják az adventi vásár résztvevőit, akik tanítási napokon 8 és 14 óra között díjmentesen használhatják a január 7-ig működő korcsolyapályát. Papp László elmondta azt is, hogy ebben az évben új díszítőelemekkel gyarapodik a Debreceni Advent, melyben nagy szerepük van az itt tevékenykedő nagyvállalatoknak. (Mint korábbi programajánlónkban megírtuk, a korcsolyapályát a BMW Group Debrecen, a város fénykarácsonyfáját a Neopac Hungary Kft. biztosítja.)

Debrecen minden nehézség ellenére megőrizte belső lelki egységét és lendületét, ezt erősíti tovább az idei advent 

– fogalmazott a polgármester.

Debrecen advent haon
Jenei Réka, a BMW Group Debrecen kommunikációs vezetője (balról), Mészáros Réka,  Papp László és Oláh Csaba a sajtótájékoztatón 
Forrás: Kiss Annamarie

Újdonságok és jól bevált programok

Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője elmondta, hogy november végétől több mint 120 olyan programmal találkozhatnak a debreceniek, melyek a karácsonyra hangolódást segítik elő. Újdonság lesz a Kölcsey Központban a Bényi Galériának azon csoportos kiállítása, melyen 23 képzőművész ékszereiből és képzőművészeti alkotásaiból válogathatunk – akár a karácsonyfa alá. 

A közösségépítés az előzőekhez hasonlóan fontos üzenete lesz a Debreceni Adventnek, akár a jó ügyet szolgáló Rondapulcsis Futáson, akár A város arcai című portrékiállításon vesznek részt a debreceniek. Ebben az évben először, de hagyományteremtő szándékkal épül fel a belvárosban a Meseváros, melyet mézeskalács-házikó, téli templom, Diótörő-figurák és barokk körhinta színesít

 – mondta.

Ahogyan a debreceniek már megszokhatták, díjazzák a legszebb adventi kuckót és a legkedvesebb árust, a Debreceni Advent részleteiről itt lehet tájékozódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában