Nyílt nap

2023.11.20. 15:49

Kadétképzésről Nyíradonyban

Dandé Melinda

Perge János százados kollégáival és a kadétokkal

Forrás: MH 2. TVE 3. TVZ

Az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred közreműködésével tartott nyílt napot a Nyíradonyi Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium.

A résztvevő, főleg 8. osztályos fiatalok bemutató keretében ismerkedhettek meg közelebbről az egyes kézifegyverekkel, így az AK 63D gépkarabéllyal, annak részleges szét- és összeszerelésével is.  A diákok a kadétok alaki foglalkozását is megtekinthették, emellett várta őket a Magyar Honvédségben rendszeresített felszerelésekkel és fegyverekkel berendezett sátor is. Interaktív gyakorlati ismereteket keretében életmentő beavatkozások alaptechnikáit, köztük az újraélesztés fogását sajátíthatták el a fiatalok ambu baba segítségével, valamint airsoft lövészeten célzó ügyességüket is felmérhették.

– A nyolcadikos tanulók a nap végén sok élménnyel és információval gazdagodtak, mi pedig reméljük, hogy sikerült őket megnyerni a kadétképzésre való jelentkezésre – mondta el Perge János százados, a 3. Területvédelmi Zászlóalj katonája, aki a nyílt nap szervezésében és lebonyolításában jelentős szerepet töltött be.

Forrás: MH 2. TVE 3. TVZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában