Segítség a diákoknak

2023.11.17. 18:59

Mutatjuk, ki igényelhet ingyen laptopot Debrecenben - fotókkal

Kétszáz okoseszközt osztottak ki a Tóth Árpád Gimnáziumban, jövő tavasszal folytatódik a kezdeményezés.

Szakál Adrienn

Örömmel vették át a készülékeket a diákok

Forrás: Molnár Péter

A debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban november 17-én, pénteken a tanítási hét utolsó kicsengetése után rendezett sorokban várták a debreceni középiskolás diákok, hogy előzetes regisztráció után hazavihessék érintőképernyős laptopjaikat. A helyszínen Barcsa Lajos alpolgármester számolt be az eszközbeszerzés legfontosabb tudnivalóiról.

20231117_Notebook átadás_MP_HBN-10
Barcsa Lajos alpolgármester és Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke 
Forrás: Molnár Péter

Kiemelte, a digitalizáció korát éljük, és mivel a gyerekek boldogulásához szükségesek ezek az eszközök, a fenntartó mindent megtesz azért, hogy ez a diákokhoz is eljusson. Elmondta, több mint 200 laptopot osztanak ki az intézmény aulájában a 7. és 10. osztályos tanulóknak, ami az alpolgármester szerint az elkövetkezendő években a városba érkező 21. századi technológiák, és az ezzel járó digitális írástudás miatt is kiemelkedő jelentőségű.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke elmondta, hogy a 2022-ben indult projekt második fontos mérföldköve ez. Tavaly az akkori 9. évfolyamosoknak és a pedagógusoknak 120 ezer „two in one” laptopot osztottak ki, vagyis olyan okoseszközöket, melyek a notebook és a tablet előnyeit ötvözik.

A Klebersberg elnöke elmondta, hogy Debrecenbe 3200 ilyen eszközt hoznak el, 2025-ig, a projekt végéig pedig 579 ezer darabot osztanak ki. A jelenlegi 5., 6. és 9. évfolyamosok pedig már regisztrálhatnak a következő alkalomra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában