Útfelújítás

2023.11.27. 11:39

Forgalmi változás a Mikszáth Kálmán utcánál nagyfelületű aszfaltozás miatt

Biztonságosabbá válik a közlekedés az érintett területen. Lakossági kérésre elkezdődtek az aszfaltozási munkálatok.

Gubányi Patrik

Zajlik a munka az útszakaszon

Forrás: Kiss Annamarie

Nagyfelületű útjavítás kezdődött meg a napokban a Mikszáth Kálmán utcát érintően; a részletekről hétfőn a helyszínen beszélt sajtótájékoztatóján a körzet önkormányzati képviselője, Bordásné Gyuris Katalin.

Közel kétszáz méteren újul meg a Mikszáth Kálmán utca egy részének aszfaltburkolata, a projekt célja, hogy javítsa a terület lokális szerkezetét, így az arra járó autósok biztonságosabban közlekedhetnek a munkálatok után. A szakemberek a szegélyek bontásával és építésével, az aszfaltozással, és a lokális szerkezet korrekciójával kezdték a tevékenységüket, majd az aknafedlapok szintbe hozásával és az új aszfaltréteg borításával folytatják azt

 – mondta a képviselő.

Debrecen Bordásné Gyuris Katalin haon
Bordásné Gyuris Katalin önkormányzati képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

Óvatosan közlekedjenek!

Kitért arra, hogy a beruházás mintegy 38 millió forintnyi önkormányzati támogatásból valósulhat meg, és amennyiben az időjárás is engedi, akkor pár héten belül, tervezetten december 22-re elkészülnek a szakemberek a szakasz korszerűsítésével.

Bordásné Gyuris Katalin felidézte, hogy az előző években több hasonló projekt is megvalósulhatott a területen, például a Cívis utcát, a Görgey utcát, a Poroszlay utcát, valamint a Dóczy József utcát érintve. Végezetül arra kérte a lakókat, hogy ne a megszokott formában közlekedjenek a szakaszon, hanem vegyék figyelembe az ideiglenesen kihelyezett jelzőtáblákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában