Kívül-belül megmutatjuk az épületet

2023.11.10. 17:10

Bejelentették, ekkor nyithat ki a grillpavilon a Petőfi téren! – fotókkal

A Petőfi tér rekonstrukciója elnevezésű projekt zárórendezvényét pénteken tartották.

Nagy Emese

A Petőfi tér átfogó rekonstrukciójában grillpavilon is készült

Forrás: polgármesteri hivatal

Befejeződtek a kivitelezési munkálatok a debreceni Petőfi téren, a projekt részleteiről pénteken számolt be Hetei József önkormányzati képviselő a helyszínen. Mint elmondta, minden igényt kielégítő, zöldebb, otthonosabb közösségi tér jött létre, valamint megépült a grillpavilon is.

– Nagy változáson esett át a Petőfi tér az elmúlt években. Valamennyivel több mint 1 milliárd forint keretösszeg állt rendelkezésre a tér rekonstrukciójára. A kivitelezők segítségével hatalmas felületű zöldterületek újultak meg, utcabútorokat helyeztek el, a gyalogosközlekedésnek újabb keretei és távlatai nyíltak meg a környéken, és elkészült még egy várostörténeti tanösvény, amely a második világháborút megelőző épületeknek szeretett volna emléket állítani, ezzel megidézni és visszaadni a tér háború előtti arculatát – fogalmazott Hetei József.

Hetei József önkormányzati képviselő
Hetei József önkormányzati képviselő
Forrás: polgármesteri hivatal

Fontos szempont a biztonság

Mint kiemelte, teljes egészében megújították a 73 éve felavatott Petőfi-szobrot és annak talapzatát. Továbbá egy nagyon hangulatos kerti tó is szépíti a teret. Az önkormányzat a tervezés és a kivitelezés alatt mindvégig arra törekedett, hogy rendkívül környezettudatos, családbarát teret hozzon létre Debrecen szívében – ami sikerült. – Nagyon fontos szempont volt a biztonság kérdése is, ezért térfigyelő kamerákat helyeztünk ki, és fokozott járőrszolgálatot biztosítunk a környéken. Kijelenthetjük, hogy a Petőfi tér megújult, szép, biztonságos, élhető és igényes környezetet nyújt az itt lakók, és az erre közlekedők számára – hangsúlyozta Hetei József. Hozzátette,

előreláthatólag a grillpavilon 2024 első negyedévében nyílik meg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában