Párthír

2023.11.15. 16:00

Tényleg vendégmunkások vannak a debreceni Nagyerdőn? – itt a válasz

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A Civil Fórum Debrecen Egyesület portálunkhoz juttatott el egy közleményt, melyben többek között azt írják, hogy rengeteg ázsiai munkás jelent meg Debrecenben, akiknek elhelyezése nemcsak a külterületeken, de a belvárosban és a Nagyerdőn is megvalósult. Szerintük nem munkásszállókban laknak, de ahol egy húsz fős panzióban, 60 kínai munkást helyeztek el és minden reggel buszok viszik őket dolgozni, azok nem is turisták. A Civil Fórum szerint a városvezetés játszik a szavakkal, hogy mi minősül munkásszállónak, miközben nem tájékoztatják pontosan a debrecenieket arról, miszerint mennyi külföldi munkavállaló érkezett és érkezik a közeljövőben városba.

Továbbra is szigorúan szabályozzák  

A debreceni Fidesz-KDNP-frakció közleményben reagált a fentiekre. Nyomítékosították:

ahogy a debrecenieknek megígértük, egyetlen egy új munkásszálló építését sem engedélyeztük és nem is működhetnek családiházas környezetben, azt a helyi szabályozási terv nem teszi lehetővé, ezt sem a Főépítészi Iroda, sem pedig a jegyző nem engedélyezi. Igaz ez a belvárosra és a Nagyerdőre is!

Mint írják, soha nem fogják engedni, hogy bármilyen tevékenység a lakosság nyugalmának zavarásával működjön. Ahonnan ilyen lakossági bejelentést kaptunk, azt minden esetben felszámoltuk, bezárattuk! – hangsúlyozták, hozzátéve, továbbra is kizárólag az iparterületeken és azok közvetlen környezetében, csak az építkezések időszakára, átmeneti jelleggel létesülhetnek munkásszállók.

Jól értjük, hogy Civil Fórum javaslata szerint a szállodák esetében, bőrszín, nemzetiségi hovatartozás szerint kellene válogatnia a szállásadóknak? Nagyon rossz időket idéző rasszista gondolkodás ez. Felszólítjuk a Civil Fórum képviselőit, hogy fejezzék be a hazudozást ne hergeljék és ne riogassák a debrecenieket!

– zárult a közlemény. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában