Támogatott lakhatás

2023.11.09. 15:19

Családi napot tartott Debrecenben a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat

Haon.hu

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat az általa fenntartott Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Gyermekrehabilitációs és Szociális Központ tevékenységét bővítve, fogyatékossággal élő személyek számára szeretne új szolgáltatásokat biztosítani Debrecenben, olvasható a szeretetszolgálat honlapján.

Céljuk 60 fő fogyatékossággal élő személy számára kialakítani új támogatottlakhatás-szolgáltatást, valamint nappali ellátást és támogató szolgáltatást. A programnak köszönhetően a fogyatékossággal élő emberek számára lehetőség nyílik a társadalomban való közvetlen részvételre, valamint a közösség számára is „láthatóvá válnak”, és nem utolsósorban a környezetük még jobban megismerheti őket.

A program megismerésére háromalkalmas programsorozatot hívtak életre, az első családi napot november 8-án tartották a Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Gyermekrehabilitációs és Szociális Központban.

További két családi napot is szerveznek nemsokára: november 16-án és november 22-én, mindkét alkalommal a Myra Kávézóban (Debrecen, Petőfi tér 9.), 17 óra 30 perces kezdettel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában