Felsőoktatás

2023.10.19. 12:17

A régió ipari szereplőivel ismerkedhettek meg a debreceni egyetemi hallgatók – fotókkal

A sikeres képzéshez szükséges a régió vállalatainak közreműködése.

Panyiczki-Berényi Viktória

Huszonöt standnál fogadták az érdeklődőket

Forrás: Czinege Melinda

Szakmai napot rendezett október 19-én a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara. Az eseményen a hallgatók megismerhették az intézménnyel kapcsolatban álló harmincnégy partnervállalat profilját és követelményrendszerét, ezentúl azt is megtudhatták, milyen kutatásokban vehetnek részt a DE Innovációs Ökoszisztéma Központnál. A huszonöt stand mellett szakmai előadások is várták a hallgatókat, akik tájékozódhattak a résztvevő cégek által kínált gyakornoki, ösztöndíj- és elhelyezkedési lehetőségekről is. A szakmai program három előadóteremben zajlott.

Intenzív kapcsolatok

– Felsőoktatási intézményként elsődleges célunk, hogy hallgatóink számára olyan képzést nyújtsunk, amellyel tágabb régiónk ipari vállalatainak és gazdasági szereplőinek szakemberigényét kielégíthetjük. 

Csak minőségi képzésekkel lehet garantálni azt, hogy a végzett hallgatók valóban versenyképes tudással lépjenek ki a munkaerőpiacra, ahol a vállalatok tárt karokkal fogadják majd őket. Az elmúlt tíz-tizenöt év tapasztalatai világosan megmutatták, hogy ma sikeres egyetemi képzést folytatni csak a gazdaság szereplőivel, az ipari partnerekkel szorosan együttműködve lehetséges

 – hangsúlyozta az esemény megnyitóján Kun Ferenc, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar dékánja. Kifejtette, hogy a TTK-n az elmúlt közel két évtizedben különösen sok gondot fordítottak arra, hogy régiónk iparának minden fontos szereplőjével intenzív kapcsolatokat építsenek ki. A szakmai napon megjelenő cégek amellett, hogy végzett egyetemi hallgatókat alkalmaznak, részt vesznek az egyetemi képzésben, valamint anyagi támogatással segítik az infrastrukturális fejlesztéseket.

– Rendkívül fontosnak tartom ezt a szakmai napot, amely remélhetőleg hasznos lesz minden hallgatónk számára – tette hozzá Kéki Sándor dékánhelyettes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában